avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua! as dori si eu sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca sunt angajata fara intrerupere din octombrie2014 ,iar data probabila a nasterii este de1-2 august..daca depun actele dupa cele doua luni de post natal ma incadrez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 27 Aprilie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru conecdiu cerstere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca veti naste in august cele 12 luni eligibile sunt septembrie 2014 - august 2015.

3. - Ramane neacoperita luna septembrie 2014.
- Ce statut ati avut in acesta luna? Cu ce v-ati ocupat?
Intrucat data nasterii este in august 2015 , perioada eligibila pentru CCC va fi septembrie 2014 - august 2015.

In speta, se pare ca nu aveti acoperita luna septembrie 2014 . Situatie in care nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Ce statut ati avut in luna septembrie 2014?:
practic somera.. imi cautam un serviciu. si culmea daca nu aveam lipsa luna septembrie aveam continuitate 4ani:(
Erati inregistrata la AJOFM?
M-am mutat din orasul in care locuiam si a durat ceva pana mi-am regasit un serviciu,de aceea imi lipseste luna septembrie. Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 32bujor 32bujor Buna ziua Sotia este incadrata din data de 1.10.2014 si in data de 09.11.2014 am aflat fericita veste ca este insarcinata. Intrebarea mea ar fi dupa nastere ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului familistu familistu buna ziua o persoana care in perioada ianuarie - septembrie 2009 a beneficiat de ajutor de somaj, iar in perioada decembrie 2012 pina in prezent angajat, ... (vezi toată discuția)
Nu am continuitate pentru acordarea indemnizatiei petru cresterea copilului petronela1987 petronela1987 Eu nu mai lucrez din noiembrie 2013 si tot imi caut de munca. acum sunt insarcinata in 8 saptamani. stiu ca trebuie sa am 12 luni lucrate pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)