As vrea sa va cer paretea in cazul unei decizii ca Curtii de Apel cu privire la un conflict de munca.
Sotia mea a fost concediata pe motiv de restructurare departament/activitate motivele fiind insa de alta natura. Dupa concediere departamentul nu a fost desfintat, mai mult fiind angajat altcineva.
Decizia a fost atacat la tribunal si dupa cca 6 luni hotarea a fost in favoarea angajatorului. Am depus aple/recurs (nu stiu exact procedura) la Curtea de Apel si astazi am aflat ca si aceasta decizie este in favoarea angajatorului.
Mai exista alta cale de atac? Decizia curtii de apel este definitiva?
Cum pot proceda?
Multumesc de raspuns.
Da, a fost asistata de un avocat dar dupa cum vedeti nu prea a reusit sa puna in lumina cea mai favorabila cazul desi din punctul nostru de vedere cazul era foarte clar.
Impotriva unei decizii irevocabile puteti exercita caile extraordinare de atac - contestatia in anulare sau revizuire. Atentie insa , ca aceste cai de atc se exercita in conditiile si in termenele expres prevazute de Codul de procedura civila.
Puteti sa ne spuneti ce a hotarat cele doua instante, respectiv instanta de fond si instanta de recurs.:)
Nu prea cred ca va incadrati in motivele de revizuire. Totusi, aveti sanse sa incercati o contestatie in anulare.
Cred ca in actiunea intentata ati solicitat anularea deciziei si reintegrarea in munca....asa este?
Si ce s-a postat pe topic, nu cred ca ar avea sanse nici cu o contestatie in anulare ... :)
Contestaţia în anulare obişnuită, potrivit art.317 C.proc.civ., se poate introduce numai în următoarele două cazuri :
1. când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;
2. când hotărârea a fost dată de judecători cu călcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă.
Pe lângă cazurile prevăzute în art.317 C.proc.civ., legea prevede, aşadar în art.318, două motive de contestaţie în anulare specifice deciziilor date de instanţa de recurs, şi anume :
a) primul motiv când dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale;
b) al doilea motiv când instanţa, respingând recursul sau admiţându-l numai în parte, a omis din greşeală să cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.