avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata cu adresa necunoscuta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata cu adresa necunoscuta

Sotia cumnatului meu a parasit domiciliul comun si locuieste la o adresa necunoscuta . Cumnatul meu intentioneaza in prima faza sa o actineze in judecata pentru ai stabili pensie de intretinere pentru copilul minor care a ramas cu tatal lui . Sa adresat politiei din comuna pentru a afla domiciliul actual si a primit raspuns ca numai la cererea instantei vor proceda la cautarea sotiei. Sa adresat judecatoriei care ia respins dosarul pe motivul ca nu sa precizat adresa paratei . Intrebare : care ar fi procedura pentru rezolvarea acestei situatii ?
Cel mai recent răspuns: emilianconstantin , utilizator 23:00, 3 Mai 2015
La cererea adresată judecătoriei, trebuie să treacă ultima adresă cunoscută a soţiei, sau adresa din Cartea de identitate, se poate trece şi adresă de email, de facebook, număr de telefon. Dacă citaţia se întoarce ca adresant necunoscut, se trece la citarea prin publicitate.
La momentul introducerii cererii de chemare in judecata, solicitati un certificat de grefa, in care se precizeaza partile din dosar, cu care va prezentati la politie pentru a va furniza informatii referitoare la domiciliul necunoscut.
In cererea de chemare in judecatata treceti ultimul domiciliu cunoscut.
Da, de abia dupa ce se va deschide procesul de divort veti putea afla adresa din CI daca si-a schimbat-o.Politia va oferi informatia dupa ce se face dovada deschiderii procesului.

Daca nu si-a schimbat adresa in actul de identitate se va face citarea prin publicitate.
In noul Cod Civil sau in noul Cod de Procedura Civila exista un articol care sa se refere la procedura de judecata cand nu se cunoaste adresa paratului ?
Vi s-a răspuns: trebuie să indicaţi ultima adresă cunoscută a pârâtului, va fi citat, dacă nu răspunde la citaţie, se va cita prin publicitate.

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)