avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Producator agricol + Legea 145/2014
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Producator agricol + Legea 145/2014

Buna ziua,

Va rog, in masura in care este posibil, sa-mi oferiti cateva pareri privind urmatoarea speta.

Sunt producator agricol de aproximativ 20 ani, persoana fizica.
In urma cu 2 ani, am accesat Masura 141, prin care se acorda sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an/ferma de semi – subzistenta.
Una dintre conditii pentru a putea accesa aceasta Masura, era sa devin PFA in cazul in care proiectul este eligibil, lucru care s-a si intamplat.
Intotdeauna am comercializat produsele agricole produse in gospodaria proprie pe baza CERTIFICATULUI DE PRODUCATOR, document ce nu mai este disponibil.
In prezent, prin aprobarea Legii 145/2014, (pentru sprijinirea producatorilor agricoli!!!) se elibereaza Atestatele de Producator si respectiv Carnele de Comercializare. In urma prezentarii la Primarie, mi s-a refuzat eliberarea acestor documente care sa-mi ateste calitatea de PRODUCATOR AGRICOL si sa-mi confere drept de comercializare a produselor agricole obtinute ca pana acum, pe motiv ca sunt PFA si ca aceste noi atestate se elibereaza doar persoanelor fizice. Solutia data de ei este sa-mi cumpar casa de marcat. Si atunci, care mai este diferenta dintre mine, producatorul agricol, si bisnitar?

Mai mult decat atat, in OG 28/1999 Rep., art. 2, lit. a se prevede exceptia de la obligaţia să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale, in cadrul: a) comerţul ocazional cu produse agricole din producţie proprie efectuat de către producătorii agricoli individuali, autorizaţi în condiţiile legii, în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate;

Acum ma vad nevoit sa renunt la statutul de PFA, sa renunt la Masura 141 doar pentru a putea sa obtin documentele care sa-mi ateste calitatea de producator si sa pot sa-mi vand marfa.

Va multumesc pentru atentia acordata, si astept cu interes parerile d-voastra privind interpretarea si implementarea legii mentionate anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
Cosmin_S, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa de marcat eco21 eco21 o intreprindere individuala care are ca obiect de activitate - cultivarea legumelor- si este la norma de venit, se incadreaza la exceptiile privind utilizarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea ... ValerieG ValerieG Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea legumelor din grădina proprie ? Menționez ca vânzarea trebuie realizată prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare legume-fructe la poarta fermei DorinaCet DorinaCet Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneţi dacă, în afară de certificat de producător, mai am nevoie şi de alte acte pentru a putea comercializa ... (vezi toată discuția)