Vreau sa demolez un imobil casa de locuit,construit in anii30,si ma lovesc de o problema!Mergand la primarie pt a obtine autorizatia de demolare, mi s-a spus care sunt actele necesare iar printre acestea si CF,fara de care nu mi se poate elibera certificatul de urbanism si autorizatia de demolare[este ceea ce mi-a spus functionara respectiva].mentionez ca nu pot sa apelez la serviciile unui topograf in vederea intocmiriiCF pt ca in prezent am pe rol un dosar de granituire.nu se poate obtine autorizatia fara a avea CF?X-(Multumesc!
Este adevarat, certificatul de urbanism se elibereaza doar in baza extrasului CF, acest act fiind necesar pentru a face dovada proprietatii ( pentru ca nu puteti demola o constructie care nu ar fi proprietatea dvs.) Dar daca aveti un proces de granitguire, in acel dosar nu a fost obligatoriu sa depuneti extras CF ?
Este obligatoriu depunerea unui extras de CF in vederea eliberarii certificatului de urbanism si apoi al autorizatiei, in conformitate cu legea nr.50/1991 privind autorizarea lucrarilor in constructii.