avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege?

buna ziua
am si eu o mica problema...
am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel de infractiuni?
multumesc anticipat
o zi buna
Ce fel de tutun, furat, de contrabanda, cu bon fiscal, fara bon fiscal, ati facut un obicei din asta sau a fost o singura data?
tutunul lam cumparat de pe net sa zicem cu 12 lei si am incercat sal vand mai departe cu 15 lei fara bon fiscal si cred ca este de contrabanda pentru ca lam cumparat intro punga fara timbru
si am fost prins la prima incercare

multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
ini2015, utilizator
In functie de cantitatile comercializate fapta poate sa constituie infractiune, in codul fiscal se specifica in cazul tutunului vrac „peste 1 kg tutun de fumat„.
ART. 296^1
(1) Constituie infracţiuni următoarele fapte:
................................................................................
l) deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri;
....................................................................................
Ca si incarare juridica exista practica neunitara, dar acum avem un RIL care ne lamureste:
„Fapta de a deţine în afara antrepozitului fiscal produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limitele prevăzute de lege, cunoscând că acestea provin din contrabandă, constituie infracţiunea prevăzută în art. 270 alin. (3) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României”.
Decizia ÎCCJ nr. 17 din 18 noiembrie 2013 (Decizia 17/2013)
ART. 270
(1) Introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
#M3
(2) Constituie, de asemenea, infracţiune de contrabandă şi se pedepseşte potrivit alin. (1):
a) introducerea în sau scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mare de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
b) introducerea în sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mică de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
c) înstrăinarea sub orice formă a mărfurilor aflate în tranzit vamal.
(3) Sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc potrivit alin. (1) colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Am inteles. Deci e de rau :(.
Ok, va multumesc frumos pentru raspunsuri.
O zi buna.
Am cumparat si eu Tutun vrac la Galeata si Punga de pe site-ul asta [ link extern ] /.
Am 1kg dar il arunc, nu stiam ca nu am voie
Pot patii ceva??? Nu am citit nicaieri ca nu am voie sa cumpar tutun vrac la galeata

Alte discuții în legătură

Tutun vrac lili.gheorghe04@gmail.com lili.gheorghe04@gmail.com Buna seara! In decursul anului 2019 am cumpărat de pe olx.ro 3 kg de tutun vrac pentru mine si sotie, mentionez ca de fiecare data am comandat 1kg/ ... (vezi toată discuția)
Detinerea in afara antrepozitului fiscal klaus86 klaus86 articolul 296^1 alineatul (1), dupa litera k) se introduc doua noi litere, literele l) si m), cu urmatorul cuprins: “l) detinerea de catre orice ... (vezi toată discuția)
Art. 270 alin.(3) cod vamal advocat3 advocat3 Am o nemalumire in ceea ce priveste o incadrarea juridica : S-au introdus prin punctul de frontira 800 de pachete tigari, cu o valoare in vama de 6700 de lei, ... (vezi toată discuția)