avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SPETA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SPETA

ANUL 1925 SOT SI SOTIE DOBANDESC IN BAZA UNEI CHITANTE DE MANA UN TEREN CU CONSTRUCTIA AFERENTA.
ANUL 1968 RESPECTIV 1975 DECEDEAZA CEI 2 SOTI . IN URMA LOR RAMAN 3 COPII CARE MOSTENESC RESPECTIVUL IMOBIL PANA IN ZIUA DE ASTAZI
INTREBARE:POT OBTINE O HOTARARE JUDECATOREASCA CARE SA TINA LOC DE TITLU DE PROPIETATE SAU SE URMEAZA O CALE NECONTENCIOASA.
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 08:12, 28 Septembrie 2005
Asa cum prevede C.Civ vanz. unui imobil (indifer. teren sau constr.) este valabila daca este facuta in f.scrisa. In 1925 nu exista cerinta actului autentic p-u instrainarea valabila a imobilelor. Pe de alta parte Legea Civ. prevede numai p-ru viitor, cu anumite exceptii (de la princ. neretroactiv.) si nu-mi amintesc sa fi intalnit o asemenea exceptie in materia circulatiei imobilelor. Prin urmare vanzarea din 1925 este valabila si poate fi urmata proced. necontencioasa. Mai treb. totusi verificat daca nu s-a instituit vre-o exceptie de la neretr. l.Civ. in acest sens
( ma refer la oblig. act. autentic).
Multumesc pt. raspuns.
Totusi, care ar fi proc. necontencioasa.
eu as urma calea judecatoreasca :uzucapiunea
cale legala-uzucapiunea.cel mai sigur
Bineanteles ca uzucapiunea este calea cea mai sigura. Ma refeream la o alta solutie, mai putin obisnuita.

Alte discuții în legătură

Speta ANUL 1925 SOT SI SOTIE DOBANDESC IN BAZA UNEI CHITANTE DE MANA UN TEREN CU CONSTRUCTIA AFERENTA. ANUL 1968 RESPECTIV 1975 DECEDEAZA CEI 2 SOTI . IN URMA LOR ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)