avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

creditorul care a pornit executarea silita asupa uni teren, poate solicita executorului sa devina proprietar asupra acelui teren indiferent daca mai exista alti oameni (care nu sunt creditori) inscrisi la licitatie?
Cel mai recent răspuns: audi , utilizator 14:13, 1 Iunie 2015
doar daca castiga el licitatia
multumesc,dar cred ca nu am fost eu clar in formulare.creditorul poate castiga bunul,fara a se mai tine licititatie?
Ce ati face daca de executat ar fi bunul Dvs. personal care valoreaza 100 lei iar creanta ce o aveti de plata este de 50 lei ?
Ati da bunul ?
ce poate face atunci creditorul,cind este a 4 a oara,ca se tine licitatia,pentru ca debitorul trimite prieteni la licitatie si blufeaza!ce poate face creditorul in cazul asta?????
Atentionati in scris Executorul judecatoresc asupra celor pe care le cunoasteti in speta.
Legal el are posibilitatea sa-i sanctioneze pe cei ce impiedica cu buna-stiinta procedura de executare silita.
Pe acest motiv puteti cere "darea in plata" a bunului:
NCC
CAPITOLUL I - Plata
SECŢIUNEA a 3-a - Condiţiile plăţii
Art. 1492 - Darea în plată
(1) Debitorul nu se poate libera executând o altă prestaţie decât cea datorată, chiar dacă valoarea prestaţiei oferite ar fi egală sau mai mare, decât dacă creditorul consimte la aceasta. În acest din urmă caz, obligaţia se stinge atunci când noua prestaţie este efectuată.
(2) Dacă prestaţia oferită în schimb constă în transferul proprietăţii sau al unui alt drept, debitorul este ţinut de garanţia contra evicţiunii şi de garanţia contra viciilor lucrului, potrivit regulilor aplicabile în materia vânzării, cu excepţia cazului în care creditorul preferă să ceară prestaţia iniţială şi repararea prejudiciului. În aceste cazuri, garanţiile oferite de terţi nu renasc.

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)
Licitatie liviu anton liviu anton Am cistigat o licitatie,am pus cei 10% din pret,dar dupa 7 zile nu mai vreau bunul cistigat,din mai multe motive.Pot sa ma retrag,?Ce posibilitati sunt ca sa ... (vezi toată discuția)