avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar de pensie

Indeplinesc conditiile de pensionare la 14 iulie 2015
Cand pot cel mai devreme sa depun dosarul? Este o perioada legala imperativa pentru depunere?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:42, 18 Noiembrie 2015
1. Ca sa beneficiati de pensie de la data de 14 iulie trebuie sa depuneti cererea si actele necesare in data de 14 iulie.

2. Daca le depuneti mai tarziu veti beneficia de pensie de la data depunerii actelor.
Multumesc pentru raspuns, nu se poate mai devreme?
Ce se intampla daca ziua cu poricina cade intr-o sambata sau o zi libera?
Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana.

In cazul in care data indeplinirii conditiilor cade intr-o zi nelucratoare, atunci va puteti depune cererea in prima zi lucratoare urmatoare datei indeplinirii conditiilor de pensionare.
Legea 263/2010

ART. 103

(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana.


H.G.257/2011

Art. 74


(8) In situatia in care data indeplinirii conditiilor de pensionare coincide cu o zi de sarbatoare legala, de repaos saptamanal sau cand serviciul este suspendat, cererea de pensionare, impreuna cu actele necesare, se poate depune in prima zi lucratoare ce urmeaza, fiind considerata depusa in termen.
Va multumesc pentr raspuns
Sa aveti o zi buna

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza o pensie ? ionut_xlr ionut_xlr Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie. Persoana respectiva are 52 ani si a iesit la pensie anul trecut pentru invaliditate de gradul 2. Are 37 ... (vezi toată discuția)
Punctajul lunar, anual si mediu anual badeadan badeadan cum se calculeaza punctajul lunr, anual si mediu anual pentru vechimea anterioara 01.04.2001? (vezi toată discuția)
1. pensionar , nascut 1952 , cerere de pensionare admisa in decembrie ... cristy1110 cristy1110 1. Pensionar , nascut 1952 , cerere de pensionare admisa in decembrie 1981 pe grad de invaliditate 2 , grupa 3 de munca ( cu toate ca lucra in constructii , ... (vezi toată discuția)