avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate?

Conform art.176 al Legii nr.85/2014, lit.c ,,daca dupa acoperirea tuturor creantelor, inchiderea procedurii si radierea debitorului din registrele in care acesta a fost inmatriculat, au fost identificate bunuri in patrimoniu care nu au fost cunoscute in timpul procedurii de insolventa, acestea vor intra de drept in patrimoniul asociatilor"
Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate ( este vorba de bunuri imobile, mobile, creante sau (si) altceva)?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 17:11, 7 Iunie 2015
Bunurile din patrimoniul unei societati pot fi
1. Bunuri imobile
2. Bunurile mobile
3. Bunuri corporale şi bunuri incorporale (include si valori mobiliare)

Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
legalmgm, utilizator
Conform DEX, bun= element al patrimoniului unei persoane, care poate consta dintr-un lucru (bun corporal) sau dintr-un drept (bun necorporal)

1)Creanta care trebuie incasata de la o societate aflata in faliment, dar neincasata pana in momentul radierii poate fi considerata un astfel de bun?
2)Suma cu care societatea s-a constituit parte civila intr-un proces penal, nesolutionat pana in momentul radierii poate fi considerata un astfel de bun?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2015
rrocambole, utilizator
In afara de definitia DEX consultati si literatura juridica.

Cele de la pct. 1) eventual pot intra, cu titlul de "creante incerte" daca sunt creante certe, lichide si exigibile si inscrise in Tabloul definitiv al creditoprilor;
Cele de la pct. 2) nu pot intra deoarece nu sunt creante certe, lichide si exigibile
Spuneti ca cele de la pct. 2) nu pot intra deoarece nu sunt creante certe, lichide si exigibile.
Daca instanta da o hotarare prin care aproba pretentiile civile, creanta nu este certa, lichida si exigibila?
Suma cu care societatea s-a constituit parte civila este de o valoare bine determinata, stabilita printr-un act, factura, etc. recunoscut/a de ambele parti, ajunsda la scadenta si neonorata ?
vezi:
NCprCiv - Art. 662 - Creanţa certă, lichidă şi exigibilă
(1) Executarea silită nu se poate face decât dacă creanţa este certă, lichidă şi exigibilă.
(2) Creanţa este certă când existenţa ei neîndoielnică rezultă din însuşi titlul executoriu.
(3) Creanţa este lichidă atunci când obiectul ei este determinat sau când titlul executoriu conţine elementele care permit stabilirea lui.
(4) Creanţa este exigibilă dacă obligaţia debitorului este ajunsă la scadenţă sau acesta este decăzut din beneficiul termenului de plata.
(5) Creanţele cu termen şi cele condiţionale nu pot fi puse în executare, însă ele pot participa, în condiţiile legii, la distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a bunurilor aparţinând debitorului.

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Salariu nerecuperat nici dupa hotarare definitiva florinz florinz am hotarare definitiva prin care angajatorul este obligat sa-mi plateasca suma de 1300 lei reprezentand salarii neachitate. Am facut plangere penala si i-a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cursul lunii i se retine proportional poprirea? VivieneV VivieneV Buna ziua, daca contractul individual de munca inceteaza in cursul lunii, salariatului i se retine si vireaza proportional cu perioada lucrata sau nu i se mai ... (vezi toată discuția)