avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa iesire drum national
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa iesire drum national

Buna ziua, am nelamuriri in legatura cu utilizarea unui acces la DN , am o proprietate compusa din 2 cladiri ,una o folosesc la ca locuinta pt familie si pt una am facut schimbare de destinatie pt a o putea transforma in pensiune agroturistica, dar nu am reusit finalizarea constructiei mai precis e gata doar spatiul pt restaurant -bar, cel pt cazare e in proportie de 75% , in ianuarie anul acesta am primit o citatie de la CNADNR in care sunt somat sa platesc taxa de utilizare catre ei , ca i-mi trebuia anumite acorduri date de ei ,eu le-am specificat ca contructia e realizata in 97 si eu doar schimbi destinatia ,iar accesul in curte e pt proprietatea personala ,pt viitoare pensiune inca nui finalizat accesul si parcarea , si deoarece am 2 corpuri de cladire i-mi trebuie si 2 accese , pt dansi nu conteaza aceste lucruri , le-am explicat ca in prezent lucrez 6 luni pe an in strainatate si 6 luni in tara ,iar ca spatiul comercial doar sezonier , ei imi cer sa fac proiect si contract in care sa platesc taxa anuala , pretul unui proiect ajungand la 2000-3000 lei iar taxa pe an la cateva sute de euro , le-am explicat ca societatea se afla in impas financiar si ca nu are de unde lua fonduri pentru a demara si alte proiecte si chirie anuala ,deoarece facem sacrifici enorme pt a plati darile catre stat si ratele catre banca ,sunt in intarziere cu 90 zile la ratele catre banci , totodata le-am cerut dece din tot orasul unde locuiesc doar societati mele au trimis somatie iar celorlante nu ,nu au stiut ce sa i-mi raspunda ,doar ca o sa le vina si lor , personal cred ca e un joc de-a puterea sa incerce sa se inchida o afacere la cererea concurentei, cladirea pt care se cere sa platesc taxa de utilizare DN nu este finalizata ,nu are receptia lucrarilor terminata , nu este intabulata ,dar ni se cere sa platim ca si cum as avea clienti cazati au facut ,dupa calculele dansilor se ia in considerare ca ne intra 5 masini pe ora in curte , dar sunt zile in care nu trec 5 masini pe zi pe strada ,cu exceptia celor ce locuiesc in zona, locuim in orasul Solca jud . Suceava care are cam 1600 locuitori majoritate batrani , dar suntem lu-ati la calcul ca cei ce au spati comerciale in Sinaia sau Predeal. va multumesc anticipat pt orice raspuns cu stima Aurelian

Alte discuții în legătură

Avizare isu pensiune agroturistica din lemn Mileaanka@gmail.com Mileaanka@gmail.com Intentionez sa construiesc o pensiune agroturistica din lemn masiv. Cf legii 571 din 2016 daca pensiunea are doar 8 camere (16persoane) nu mai este necesar ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica - masura 313 BogdanD BogdanD buna ziua, as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ... (vezi toată discuția)
Primăria dorește sa facă o constatare am dobândit un imobil ... alsantcalsan alsantcalsan Primăria dorește sa facă o constatare Am dobândit un imobil prin licitație, care a fost o pensiune, dar de vreo 15 ani nu a mai funcționat, fiind ... (vezi toată discuția)