avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptare erori materiale sentinta divort inainte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptare erori materiale sentinta divort inainte de nunta. Posibil dezastru!

Buna ziua, va rog foarte mult sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

Este vorba despre o cerere de indreptare a erorilor materiale dintr-o sentinta de divort, prin acordul partilor dar initiata de sotie. Erorile sunt urmatoarele:
- prenumele sotului gresit (lipseste o litera)
- serii CI gresite, inversate si a sotului gresita
Divortul a avut loc in 2008 dar acum s-a observat greseala din sentinta. Fix cu 2 luni inainte sa ma recasatoresc! #-o
In incercarea disperata de a rezolva situatia am depus la inceputul lunii cerere de indreptare a erorilor si am rugat urgentarea intrucat exista riscul de a nu putea face nunta pe data programata ( restaurant, avansuri, etc...), in fine dezastru.
M-am interesat de procedura si dupa solutionarea in camera de consiliu urmeaza redactarea, comunicarea catre parti si apoi 30 zile termen de apel.
Aici e dilema! In hotarare scrie asa:
" ..... in numele legii hotaraste
Declara desfacuta hotararea intre soti......., prin acord.
Definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul.
Cu apel in termen de 30 zile de la comunicare, in rest." (aici fiind vorba de reluarea numelei de fata al sotiei)

Eu de aici inteleg ca divortul in sine nu este supus apelului ci doar cererea de reluare a numelui de fata. Parerile avocatilor pe care i-am consultat sunt impartite. La judecatorie, la arhiva, mi se spune ca incheierea va fi cu apel.

Ma poate lamurii cineva cum este de fapt? Pot sa obtin scoaterea apelului daca ma prezint la termenul de solutionare a cererii de indreptare a erorilor si argumentez in fata judecatorului urgenta situatiei. Oricum nu are logica de ce ar face apel fosta sotie dupa 7 ani. De ea nu pot sa dau, s-a tot mutat prin alte tari si am pierdut contactul cu ea; deci o declaratie de renuntare la apel nu este in discutie.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pot anula o sentinta de divort care nu e inca definitiva si irevocabila? beatrice_daniela beatrice_daniela Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun:se mai poate anula o sentinta care a fost pronuntata in ian.2010 dar care nu are inca stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)
Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)