avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Achizitii in interesul asociatilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Achizitii in interesul asociatilor

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu monografia pt o factura (in val de 224 lei inclusiv TVA) in care asociatii si-au cumparat bunuri in interes personal? Am hotarat sa consider aceste achizitii drept avantaje de natura salariala si am inclus val facturii (224 lei - inclusiv TVA) in statul de salarii la capitolul - sporuri pentru ca asociatul respectiv este si salariat. Dar nu stiu cum sa inregistrez factura. oare e corect asa?
% = 401 224
4312 24
4314 12
4372 1
444 30
421 157

dar ce fac cu tva-ul? pt decl 394? ca oricum nu-l deduc
sau poate trebuiua sa trec in stat la sporuri o suma mai mare astfel incat salariul net sa ramana cat este factura=224
Aveti idei?
Firma este micro (3%)
Multumesc

Alte discuții în legătură

Note contabile privind salarizarea sonya33 sonya33 #-obuna ziua. sunt novice in contabilitate si nu as dori sa gresec, va rog ma puteti ajuta cu notele contabile care se inregistraza privind salarizarea? va ... (vezi toată discuția)
Proiect facultate tirna tirna Buna , sunt studenta la contabilitate si informatica de gestiune in anul 2 si trebuie sa fac un proiect . Idea este ca trebuie sa merg la o firma sa ma ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete bosonel bosonel Care ar fi inregistrarile in contabilitate a impozitului pe tichetele de masa? (vezi toată discuția)