avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii 2 concedii medicale in aceesi luna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

2 concedii medicale in aceesi luna

buna ziua!
am si eu o intrebare. un individ are 2 concedii medicale in aceesi luna. amandoua certificate cu initial. primul concediu este de 8 zile. din acestea 5 suporta societatea. al doilea concediu este de 7 zile, din acestea 4 suporta societatea. de ce nu suporta societatea 5 zile si din al doilea concediu?

va multumesc!
ma scuzati daca v-am deranjat cu o banalitate dar nu sunt in domeniu....
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 14:13, 26 Iulie 2009
Este mult prea vag ce ne spuneti.Mai multe detalii ar fi folositoare.
Potrivit OUG nr.158/2005 modificata, ART. 12:
"Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta dupa cum urmeaza:
A. de catre angajator, din prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca;"

Cele 5 zile sunt calendaristice.
In situatia pe care o relatati, presupun ca cea de-a 5-a zi cade sambata.
Ordin Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006

Art.71
Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate in zile calendaristice, se platesc zilele lucratoare. La stabilirea numarului de zile ce urmeaza a fi platite se au in vedere prevederile legale cu privire la zilele de sarbatoare declarate nelucratoare, precum si cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevazute prin contractele colective de munca.

Daca din cele 5 zile calendaristice 2 zile sunt nelucratoare ,sambata si duminica de ex , unitatea va suporta plata indemnizatiei pentru 3 zile.

Revin cu un exemplu:

ziua L M M J V S D L M M J V.... ... ..
data calendaristica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12.... ... ..
zile platite - - X X X - - Y Y Y Y Y

X - zile suportate de angajator, Y - zile suportate din bugetul FNUASS

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
katica, utilizator
buna ziua! va scriusa aduc completari la intrebarea de care am pus-o in ziua precedenta.
persoana are primul concediu medical din 2 martie pana in 11 martie. pe nota de calcul pentru indemnizatia de boala apare trecut 8 zile de concediu din care: 5 suporta societatea si 3 suporta fondul. bine zic eu.
al doilea concediu medical este din 22 martie pana in 31 martie. pe nota de calcul apre trecut 7 zile de concediu medical din care: 4 suporta societatea si 3 fondul.
eu va intreb de ce din al doilea concediu societatatea nu suprota decat 4 zile si nu 5?
va multumesc!
Pt.ca 22 pica intr-o duminica.

Alte discuții în legătură

5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare la calcul cm patrician patrician In OUG 158.....se spune.... ....ART. 12 Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează: A. de către angajator, din ... (vezi toată discuția)
Plata medical pt angajat in program inegal Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Stie cineva daca exista vreun precedent, sau alta norma legala, care sa reglementeze plata medicalului pt programe inegale de munca? Mai concret e vorba ... (vezi toată discuția)
Concediu medical fmovidiu fmovidiu Buna ziua,intebarea mea este,la concediul medical acordat sa spunem din 18.09.2015 pana in data de 30.09.2015,13 zile,se platesc doar 9 zile ???sambata si ... (vezi toată discuția)