avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL DE ODIHNA

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca este legal ca zilele de sambata si duminica sa fie considerate zile de concediu de odihna.Mai exact;in cererea de concediu am solicitat 10 zile de concediu de odihna,incepand cu data de 12.06.2015.Seful de personal mi-a cerut sa revin in data de 22.06.2015,justificand acest calcul prin faptul ca in firma se lucreaza flux continuu,deci si sambata si duminica.Este legal sa fiu in concediu in perioada 12-22.06.2015 sau 12-26.06.2015,daca am solicitat 10 zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 18 Iunie 2015
Buna ziua,
Nu este legal. Atat zilele de CO cat si cele de conced medical se acorda doar in zilele lucratoare, indiferent de programul de lucru al angajatorului.
Puteti sesiza ITM-ul si DRAF (Antifrauda-finante) in vederea efectuarii unui control la societate.
Puteti promova si o actiune in instanta.
Zilele de sambata si duminica sunt zile lucratoare la dvs ?

Sunt mentionate in c.i.m. / reg.intern ca fiind zile lucratoare?
@freeelis
Zilele de sambata si duminica nu sunt zile lucratoare, dar pot fi zile in care se lucreaza.
Corect ... :slap:

:bow: :beer:
Va multumesc pt ajutor.Pentru inceput ma voi adresa ITM-ului.Sper ca vor lua dansii masuri.

Alte discuții în legătură

Calcul concedii medicale cdcd cdcd Buna ziua, Cum se calculeaza un concediu medical la o societate cu flux continuu, respectiv se lucreaza si simbata si duminica. Pentru zilele de simbata sau ... (vezi toată discuția)
Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Buna seara, lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul ... Rzv14 Rzv14 Buna seara, Lucrez la o companie unde se lucreaza tot timpul anului ( weekend-uri si toate zilele legale de sarbatoare ). Mentionez ca totul este stipulat ... (vezi toată discuția)