avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa mediu vs numere circulatie permanente
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa mediu vs numere circulatie permanente

Buna seara/ziua!
Va scriu in legatura cu o taxa de mediu pentru inmatricularea unui autoturism in Romania.
In 2013 am achitat, conform legii in vigoare la acea data, taxa de mediu, insa, datorita unui eveniment rutier, nu am putut duce la bun sfarsit formalitatile de inmatriculare a autoturismului.
Dupa rezolvarea tuturor problemelor de natura tehnica (respectiv obtinerea certificatului de la RAR), m-am prezentat la Serviciul de inmatriculari auto pentru dobandirea numerelor permanente, in februarie 2014.
Din pacate, domnii functionari ai acelui serviciu/birou nu mi-au putut elibera numerele permanente (desi erau deja rezervate!) pentru motivul ca nu am o dovada de la Administratia Finaciara Locala prin care sa dovedesc ca am achitat "taxa de mediu" conform OUG emisa in 2014, la inceputul anului.
Conform acelei Ordonante, valoarea este cu aprox. 250 Lei mai mica.
Am solicitat Administratiei Financiare Locale un act scris prin care sa fac dovada ca am achitat "taxa de mediu" la o valoare acoperitoare conform noii formule de calcul (cu care sa ma prezint la Biroul Inmatriculari auto), insa mi s-a raspuns (in scris) ca dpv al dumnealor, autoturismul este inscris si circulabil pe strazile Patriei si al intregului mapamond, fapt total fals, din moment ce numerele auto sunt inca la cei de la "Circulatie".
Va rog sa-mi spuneti unde am gresit eu, ca si bun platnic, si unde gresesc Autoritatile, si cum ar trebui sa procedez ca sa nu mai vad cum acel autoturism se degradeaza fizic fara a fi folosit, si sa nu mai vad cum "zboara" banii din buzunarul familiei folosindu-ma de alte surse/cai de deplasare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Taxa mediu platita in 2013, inmatriculare imposibila in 2015 transcontrom transcontrom Buna seara/ziua! Va scriu in legatura cu o taxa de mediu pentru inmatricularea unui autoturism in Romania. In 2013 am achitat, conform legii in vigoare la ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)