Buna ziua ! Intrebare : Cum se procedeaza in situatia urmatoare : Am semnat cu angajatorul o suspendare de comun acord pentru lamurirea unui dosar penal ce nu avea legatura cu locul de munca ... la 01.02.2014 am terminat procesul penal - hotarare definitiva de achitare ... Am notificat angajatorul ( de nenumarate ori inclusiv prin mediator ) despre faptul ca nu mai exista motive de suspendare si acesta a confirmat primirea dar nu a raspuns niciodata ... Am sesizat si instanta care a hotarat irevocabil la 15.11.2014 "reintegrarea in functie" fara a specifica de cand si in ce conditii sa se faca acest lucru ... Am cerut in scris angajatorului punerea in aplicare a hotararii judecatoresti la data de 18.06.2015 si astept raspuns deoarece stiu ca intre timp fara a ma notifica au desfiintat si postul pe care-l ocupam in cadrul companiei ... In situatia de mai sus am dreptul la compensatie baneasca incepand cu data cand nu mai existau motive de suspendare sau de cand am inregistrat cererea de chemare in judecata ? Multumesc !
Intrucat instanta de judecata a decis achitarea dvs, atunci trebuie sa va reluati activitatea anterioara si trebuie sa vi se plateasca, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
Altfel spus, de la data suspendarii si pana la revenirea pe post trebuie sa vi se plateasca acea despagubire.
Suspenadare de "comun acord" nu se poate dispune decat in conditiile art.54 C.mun. - concediu fara plata - , situatie in care nu se plateste nimic la revenirea din suspendare.
Suspendarea a fost facuta in forma unui act aditional la CIM si a fost deja "judecata" de catre instanta care a stabilit ca "suspendarea a intervenit cu acordul partilor" - motivul invocat fiind ca sunt cercetat penal si pot aduce prejudicii de imagine angajatorului ... dar ca o parere personala : Suspendarea nu inceteaza de drept atunci cand motivele ( suspendarii ) nu mai exista ... adica 01.02.2014 ... Multumesc !