avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara - Debitor angajat in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara - Debitor angajat in strainatate

Buna ziua! As dori sa va cer cateva informatii.

Am o hotarare judecatoreasca definitiva ce il obliga pe tatal meu la plata pensiei alimentare, in cuantum procentual din salariul sau, pana la varsta de 26 de ani.
Tatal meu s-a anagajat de curand, prin intermediul unei firme britanice, la o intreprindere aflata in patrimoniul unei companii rusesti, pe teritoriul Iraqului.

Intrebarea este ce pot face in acest caz si pe teritoriul carui stat trebuie sa fie pusa hotararea judecatoreasca in aplicare.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:10, 30 Iunie 2015
In Irak nu o puteti pune in aplicare, daca ar fi fost in Europa, da, legislatie exista, insa il puteti urmari silit in Romania, fie pe bunuri, fie pe venituri. Banii nu cred ca o sa ii depuna la o baca in Irak, nu?
El lucreaza pe teritoriul Iraqului, insa el este angajatul companiei britanice contractata la randul ei de o compania rusa. Banii castigati de el ajung oricum in Romania. Eu credeam ca le pot trimite celor la care lucreaza (britanicii) hotararea pentru a o pune ei in aplicare, retinundu-i din salariu suma aferenta pensiei alimentare.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
DLC, utilizator
Exista un Regulament european pentru executare silita, insa dvs. va este incomod sa il puneti in aplicare (credeti-ma pe cuvant), mergeti asa cum v-am spus anterior, pe varianta clasica, in Romania, la domiciliul debitorului.
Mie imi lipsesc niste informatii cheie. De pilda, care este salariul lui. Banii pot fi virati in absolut orice cont (inclusiv al sotiei). Asadar, in Romania, el poate sa nu aiba nimic pe numele sau, asadar sa execut silit procent din 0. Ceea ce fireste nu imi convine.
Mai aveti si alte solutii:

Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


Nu cred ca aveti cum sa il executati pe venituri in alta parte decat in Romania.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor nicoletaghinea nicoletaghinea Daca am divortat si in urma divortului copilul minor ramane in grija mea, insa tatal intarzie cu plata pensiei alimentare, pot sa fac demersuri pentru oprirea ... (vezi toată discuția)