avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de comodat, cu plata utilitatilor inclusa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de comodat, cu plata utilitatilor inclusa

Buna ziua,
Doresc sa schimb sediul social si pctul de lucru al firmei (SRL, unic asociat) in apartamentul mamei, cu contract de comodat (momentan avem chirie intr-un apartament cu 1 camera, dar proprietarul doreste sa il vanda).

Apartamentul mamei are bucatarie + living si 1 dormitor.
Situatia este urmatoarea: mama mea va locui in continuare in dormitor (dupa orele 16), iar ea doreste ca bucataria si livingul sa fie puse la dispozitia societatii prin contract de comodat.
1. Trebuie sa inregistram acest contract la ANAF, avand in vedere ca mama e PF. (nu am gasit rezultate de actualitate)
2. Se poate specifica in contract de comodat ca comodatarul ofera gratuitate asupra bunului cat si asupra utilitatilor? In special ca mama mea va avea mai multa "activitate" acasa decat societatea noastra.
3. Avand situatia de mai sus, in caz de un control ITM si mama mea e gasita acasa singura sau cu fratele meu etc (ea nu lucreaza la firma noastra, ci doar locuieste acolo), putem avea probleme?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
aben07, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de comodat violeta_lica violeta_lica Buna seara, Am urmatoarea situatie: o PJ,(SRL 1) semneaza un ctr.de comodat cu PF (care este in acelasi timp si unul din asociati ai PJ) pentru un apartament ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor dupa noul cod fiscal cristianba cristianba Buna ziua, La completarea Declaratiei de impunere privind imozitul pe cladiri pt persoane fizice pt anul 2016, nu sunt sigur daca incadrez corect locuinta, ... (vezi toată discuția)