acum cat timp ati divortat, exercitati impreuna autoritatea parinteasca sau copilul chiar e incredintat mamei ?
Acum copilul cu cine sta, cine il ingrijeste si cat de des il vedeti ?
in decizia judecatoreasca scrie ca amandoi parintii contribuie la cersterea copilului,daor ca este incredintat mamei,sta la domiciliul mamei si platesc o pensie alimentara.o vad la 2 zile,3 zile,destul de des,cate 3-4 ore per vizita,asta pentru ca se comporta frumos cu mine dat fiind ca leam zis ca o sa le acrd procura,daca nu o acordam ma amenintat bunica fetei ca nu o sa ma mai lasa sa o vad si ca intoarce foaia in acest caz...am divortat acum 3 ani,copilul are 4 ani
si mama poate obtine in instanta dreptul de a lua copilul la ea, dar si dvs puteti obtine dreptul de vizita.
vorbiti cu mama si vedeti ce ganduri are.
daca instanta a stabilit ca fata sa aiba locuinta la mama, ar fi trebuit ca mama sa stea cu fata, nu sa o lase in grija bunicii.
daca ii dati acordul si nu o aduce inapoi, e destul de complicat s-o recuperati, insa ar fi poate mai bine pt fata sa aiba macar un parinte langa ea.
va multumesc pentru sfat,in acest caz nu o sa o las in italia,si asa nu prea aveam de gand,stiam ca este greu de recuperat,ceea ce ma si ingrijoareaza.Iar faptul ca mama ei poate cere in instanta dreptul de a o lua la ea mi se pare ciudat,daca eu nu vreau sa-i acord procura,ceea ce depinde doar de mine,si este doar decizia mea,dreptul meu,nu mi se pare normal ca dreptul meu sa poata fi ignorat,incalcat...va multumesc din nou
Nu e vb de drepturile dvs, ci de ale copilului, iar când exista neînțelegeri intre părinți în ce îl privește pe copil, fiecare din ei poate apela la instanta, iar instanta hotărăște după cum crede ca i-ar fi copilului mai bine.