avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... PROIECTUL DE MODIFICARE AL LEGII 514/2003 PROPUS DE ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

PROIECTUL DE MODIFICARE AL LEGII 514/2003 PROPUS DE MINISTERUL JUSTITIEI

Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic

Articol unic:
Legea nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 867 din 5 decembrie 2003, se modifică şi se completează după cum urmează:

După articolul 8 se introduce un articol nou, articolul 81, cu următorul cuprins:
”(1)Consilierul juridic din statele membre ale Uniunii Europene poate exercita profesia de consilier juridic în România dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, mai puţin cea cu privire la cetăţenia română şi la domiciliu.
(2) Pentru a acorda consultanţă juridică privind dreptul românesc, consilierul juridic prevăzut la alin. (1) are obligaţia de a susţine un examen de verificare a cunoştinţelor de drept românesc şi de limbă română, organizat de persoana juridică cu care are raporturi de muncă.
(3) Consilierul juridic din statele membre ale Uniunii Europene nu poate pune concluzii în faţa instanţelor judecătoreşti şi a celorlalte organe jurisdicţionale şi judiciare.”

Dragi colegi, eu una am ramas fara replica.
Cred ca este o gluma.

MULTUMIM DIN SUFLET UCCJ-ului CARE A GESTIONAT LA SUPERLATIV PROBLEMELE NOASTRE !!!!!!!!!!
Asta este o gluma.........Din nefericire cea de pe site nu este.
Atat de mult contam noi.
Inainte la taxe si cotizatii!!! Cititi pe forumul CCJ Bucuresti despre procuparile alesilor colegiului. Au facut un centru de consultanta la sediul CCj.
Pentru cei care invoca drept temei juridic pentru infiintarea unei societati profesionale incheierea judecatorului delegat nu uitati ca posibilitatea d-nului Bota de a infiinata Baroul Constitutional a fost statuata tot in baza unei sentinte judecatoresti.
Nu va intrebati de ce judecatorii de la ORC Bucuresti si din majoritatea judetelor refuza aceste inmatriculari?? Adica toata lumea este ignoranta numai UCCJ are dreptate???
Si care ar fi problema? Va e teama de concurenta? In aceeasi situatie se gasesc si avocatii, iar ei sunt mult mai expusi concurentei deoarece in UE avocatii sunt mai mobili decat consilierii juridici. De altfel, nici nu stiu daca in UE consilierii juridici au dreptul (aberant, dupa parerea mea) de a avea o societate profesionala. Eu cred ca un CJ trebuie sa fie ori numit, ori in relatii de munca cu un angajator (cumulul de contracte de munca poate fi acceptat), dar nu sa presteze servicii printr-o s.r.l.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Juristii sunt obligati sa se inscrie in colegiul consilierilor juridici? mmf mmf Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)