avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de chemare in judecata pentru majorarea pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de chemare in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere

Buna seara!
Fosta mea sotie cu care am o fetita de 12 ani m-a chemat in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere. In comunicarea de la judecatoria oradea mi se cere ca in termen de 25 de zile de la primirea prezentei cereri sa depun o intimpinare care sa cuprinda:
a) numele si prenumele .....etc (pina aici nimic neclar)
b) exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului - ce ar vrea sa insemne acest lucru?
c) raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii - nici aici nu inteleg ce ar trebui sa scriu?
d) dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere, dispozitiile art. 194 lit. e fiind aplicabile in mod corespunzator - aici cred ca ar fi vorba de adeverinta de la locul de munca si de certificatul de nastere al copilului meu cu actuala sotie (daca gresesc va rog sa ma corectati si sa-mi spuneti ce dovezi ar mai trebui sa aduc.)

Vreau sa va mai spun faptul ca actuala mea sotie imi cere 1/4 din venitul net lunar al paratului. In momentul de fata salariul meu de incadrare este de 1900 lei din care salariul net aferent este de 1319 lei. Dar intotdeauna am avut premii si ore suplimentare care din cite stiu eu nu au caracter de permanenta. Un alt aspect care vreau sa vi-l arat este faptul ca mai am un copil cu actuala mea sotie si din cite stiu eu si acest lucru ar trebui sa se ia in calcul la stabilirea pensiei de intretinere.

Va rog daca se poate sa ma ajutati in problemele indicate de mine mai sus si sa-mi spuneti in mare cam in ce mod ar trebui sa formulez intimpinarea.

Va multumesc
cu respect
Lucian
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:22, 8 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Ce pensie platiti in prezent si de cat timp?
faceti-va calculul la un nivel de 16,7% din salariul net lunar (220lei). Daca platiti efectiv sub aceasta suma, va puteti astepta la majorare pana la acest nivel. Daca platiti mai mult, puteti formula in cadrul intampinarii o cerere reconventionala de reducere a pensiei la acest nivel. Un avocat v-ar fi necesar dar retineti ca in acesata speta nu veti primi cheltuieli de judecata chiar daca veti castiga (paractica judiciara :rtfm:). Cred ca gasiti destui pe holul judecatoriei Oradea dispusi sa va reprezinte pentru un onorariu rezonabil.
va multumesc pentru raspunsul dumnevoastra
momentan am stabilita o pesie de 70 de lei dar bineinteles totdeauna am trimis mai mult din bunsimt. Platesc de 12 ani aceasta pensie
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
luky33, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul pensie intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 fostul sot nu are serviciu cu carte de munca, lucreaza la negru, eu am o fetita de 6 ani cu el si el are acum inca un copil din actuala casatorie, de 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Jenny50 Jenny50 Sunt divortata si am un copil de 11 ani. Fostul sot s-a recasatorit si are un copil din a doua casatorie. Dupa nasterea acestuia, ne plateste o pensie ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)