avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conectare fara acord la conducta de gaz personala la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conectare fara acord la conducta de gaz personala la bloc

Salutare,

Am o situatie un pic ciudata.
Locatie: Bucuresti Sector 5 / bloc
La blocul in care locuiesc exista conducta de gaz a asociatie(bloc)
Undeva in 2000 am pus centrala termica pe gaz si a trebuit sa trag o a doua conducta care a fost conceputa pentru consumul privat. La care am platit totul.

Acum 1-2 ani sa schimbat cutia cu equipamentele de gaz(regulatorul conectat la conducta principala de gaz) la care erau bransate 2 blocuri ( 2 asociatii) si conducata privata(a mea).

Dupa acea schimbare la un interval de timp am observat ca a disparut conducta de gaze a asociatiei de bloc unde stau si ca asocia sa bransat la conducta privata fara aprobare... fara sa anunte... doar administratorul stia de asa ceva...

Am sunat la *mentenanta conducte gaze Bucuresti* si persoana care mia raspuns a spus ca trebuie sa fie 2 conducte separate cea de asociatie si cea de utilizatori privati. Pentru ca exista presiuni diferite.
Cand am spus ca asociatia s-a intepat in conducta privata persoana de la *mentenanta conducte gaze Bucuresti* spune ca: "nu vad bine" , "Nu exista asa ceva"...

As dori si eu sa stiu cum pot afla cine a facut aceasta magarie?
Legea ce spune despre situaqtia actuala?
Ce aprobari ar fi avut nevoie asociatia?
Este posibil ca astfel de lucrari sa fie facute fara autorizatie?

In special dupa reactia celor de la *mentenanta conducte gaze Bucuresti* ma tot intreb cum sa putut face asa ceva.
Cel mai recent răspuns: asd1 , utilizator 16:44, 11 Iulie 2015
Administratorul stia. Dar dv. ce v-a spus referitor la aceasta lucrare? Cum de s-a ajuns sa se combine cele doua cai de furnizare gaze intr-una singura?
O asemenea lucrare nu se poate face decat cu aprobarea Distrigaz.

Si cel mai corect mod de a lamuri situatia este de a reclama la Distrigaz si de a solicita sa vina reprezentantii acestuia sa constate.
Poate ca a fost o solutie tehnica pe care au adoptat-o la momentul schimbarii acelui panou.
Problema e că acea lucrare pe care o sesizaţi trebuia făcută în cel puţin o zi de lucru !
Chiar să fi observat nimeni (chiar dvs.) că se fac lucrări ne-autorizate la conducta dvs privată ?!
Oricum, chemaţi pe cei de la fostul DistriGaz, să constate dacă "nu vedeţi bine" , "Nu există aşa ceva".
Chiar sunt curios dacă s-a întâmplat în realitate asemenea abuz ... chiar că n-am mai auzit aşa ceva !
Poate vă înşelaţi ... sau poate au ceva aprobare, de undeva.
Chiar să fi făcut asta abuziv, de capul lor, întrece orice imaginaţie !
Anchetaţi cazul, eventual sesizaţi şi Poliţia, să nu se întâmple şi tragedii.
Şi ţineţi-ne la curent cu demersurile dvs. şi cu soluţionarea cazului !
Buna seara. In cazul prezentat de dvs sunt doua lucruri distincte si anume
1. Conducta asociatiei de proprietari.
2 . Conducta \"particulara\"
Dupa cum relatati abuzul pe care l-ati constatat se poate constata de catre salariatii GDF SUEZ , la cererea dvs si contra cost.
Socetatile de furnizare gaz au atributie pe tevile de gaz in cazul dvs doar pana in regulator (ceas).
Ce este dupa se face pe bani asociatiei. Puteti cere un document justificativ insotit de poze prin care se constata noile pozitii si legaturile efectuate pe teava dvs.
Durata unei astfel de operatiuni este cam de 2 ore. Firmele sunt pregatite pentru asemenea situatii cu personal si aparatura pentru asa ceva.
Ceea ce spuneti dvs, anume ca au fost efectuate lucrari si modificari la reteaua initiala au fost facute 100% cu acordul celor din conducere. Poate stia doar administratorul. Dar nu cred pentru ca se cere la intocmirea PV de lucrare stampila asociatiei si plata a fost facuta tot din banii asociatie. Trebuie sa existe un document justificativ pentru asta.
Modificarea constata va scutii astfel pe "viitorii" posesori de centrala de la costuri privind racordarea la teava particulara care se ridica anul acesta cam la 150 lei manopera /ml + plata proiect + plata lucrarii suportata de catre 'musafiri" .
Se poate face calculatia si de dvs la la o luna la alta la consumul de gaze al asociatiei pt ca acesta prin conectarea dumnealor se va mari.
La avizier sunt afisate facturile care sunt incluse in lista, luati si dvs data la care se emite factura - 5 zile si faceti lua viitoare in aceeasi zi "citirea" contoarului si vedeti diferenta.
Fotografiati si dvs conductele actuale si se vad si cu ochiul liber zonele sau zona unde s-a lucrat si transmite-ti prin email pe site-ul GDF situatia constata si ei se vor prezenta pentru constatare. Mult succes.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
AndradaElla, utilizator
Nu am inteles, ce va deranjeaza, ca s-au cuplat la conducta "dvs." sau ca lucrarea este facuta incorect din punct de vedere tehnic, adica nu vi se mai asigura parametrii tehnici necesari sau este periculoasa? Conducta nu este a dvs., chiar daca ati platit-o dvs., ca sa se conecteze altii la ea, Distrigaz nu are nevoie de acceptul dvs.
Atasez niste imagni:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

@hotumattua
1. problema este tot ce ai enumerat - nu au avut autoriatia de la proprietarul conductei de gaz -> am vorbit la distrigaz si au nevoie de autorizatie. Conducta accea imi apartine dupa spusele distrigaz.
2. este periculos -> vorbit la distrigaz si trebuie sa existe 2 conducte cea de asociatie are presiune mult mai mica. Acum 2-3 saptamani au fost oprite gazele ca la etajul 7 pe capat linie coloana asociatie au fost scurgeri de gaze. De aceasta am inceput sa ma interesez abia dupa 1-2 ani de la lucrare.
3. este posibil ca cineva sa fi falsificat semnata de autorizatie de la proprietar conducta.

@AndradaElla
Conducta particulara este in tot eu trebuie sa ma ocup de mentenanta ei dupa spusele distrigaz / EDF cand a fost facuta. Orice conectare la ea este nevoie de autorizatia mea. Cei din Distrigaz pot face modificari la conducta particulara dar ma indoiesc ca este fara aprobarea sau fara sa anunte proprietarul

Alte discuții în legătură

conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta ... ADragos1987 ADragos1987 Buna ziua, Doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta principala este deja trasa pe strada unde construiesc. Am depus actele la DISTRIGAZ si inapoi am ... (vezi toată discuția)
Inchidere conducta gaz- cine plateste reparatia? Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Am cumparat recent un apartament si vineri seara am constat ca teava de gaze din apartament se misca foarte rau un perete. Cu gandul de a preveni ... (vezi toată discuția)