avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Minor angajat pe perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Minor angajat pe perioada vacantei

fiica mea, in varsta de 17 1/2 ani, orfana de tata, primeste pensie de urmas, este eleva in clasa a 11-a, s-a angajat pe perioada nedeterminata, asa scrie in contractul de munca, incepand din 19.06.2015. va lucra probabil pana la final de august. la inceputul anului scolar 2014-2015, am dus la casa de pensii adeverinta ca este eleva. la inceputul noului an scolar, in septembrie 2015 trebuie sa duc din nou aceeasi adeverinta la casa de pensii. acum, pe perioada verii fiind angajata, ce trebuie sa fac? trebuie sa anunt casa de pensii ca lucreaza si nu va mai primi pensia? cum sa procedez? nu vreau sa fiu eu sau fiica-mea in ilegalitate. invatati-ma va rog cum sa procedez. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marian1268 , utilizator 07:32, 10 Iulie 2015
Poate cumula pensia de urmas cu salariul . Prin urmare, nu aveti ce sa duceti la Casa de pensii.

art.118 din Legae nr.263/2010
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;

b) nevăzătorii;

c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;

d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
....
multumesc mult pentru informatii! o zi buna si numai bine!
Cat timp urmeza o forma de invatamant trebuie sa depuneti la Casa de Pensii, pana la data de 1 noiembrie a fiecarui an) adeverinta de elev/student eliberata de institutia de invatamant respectiva.
ca trebuie sa depun an de an adeverinta de la scoala din care sa rezulte ca este eleva, stiu. nu stiam cum sa procedez , ea luand pensie de urmas in timp ce lucreaza sezonier pe perioada vacantei. nu stiu daca salariul luat pe perioada vacantei anuleaza pensia de urmas. sau, daca trebuie sa depun vreo hartie de la firma unde lucreaza, la casa de pensii.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
marian1268, utilizator
Salariul il puteti cumula cu pensia de urmas. Nu va faceti problema , in acest sens.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas hirtan-ana-madalina hirtan-ana-madalina buna ziua!am varsta de 22 de ani, urmez o scoala postliceala si primesc pensie de urmas de 350lei.Din 14 iulie 2012 am inceput sa lucrez cu contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si angajare. danciuvaleria danciuvaleria Buna seara.Sunt studenta in anul II,am 22 de ani si am pensie de urmas de la tatal meu de 400 de lei.Ma pot angaja pe un salariu de 700 de lei si sa iau si ... (vezi toată discuția)