avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare pfa oug 158/2005
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare pfa oug 158/2005

Ce intelegeti de aici (OUG 158/2005:
ART. 4
Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2), cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii, destinată exclusiv finanţării cheltuielilor cu plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, este de 0,85% şi se aplică asupra veniturilor supuse impozitului pe venit, pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a), c) şi d), asupra veniturilor cuprinse în contractul de asigurări sociale încheiat de persoanele prevăzute la art. 1 alin.
(2) lit. e) sau asupra veniturilor declarate la casele de asigurări de sănătate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. f) şi se achită la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Eu sunt PFA, am si venit din inchiriere apartament. Contributia si inclusiv indemnizatia vor fi calculate pentru toate veniturile sau doar cel obtinut c aPFA?

Apoi, sunt pensionar invaliditate grad III. Casa de asigurari mai are obligatia de a calcula si vira CAS-ul aferent indemnizatiei de boala ?

Alte discuții în legătură

Contributie 0.85% petrucelmare petrucelmare Buna ziua, In cazul unui PFA, contributia de 0.85% la sanatate (pentru concediu medical) se calculeaza la venitul anual brut sau net? Va rog sa imi precizati ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate contract drepturi de autor MihaelaMB MihaelaMB Buna ziua, persoanele angajate cu contract de drepturi de autor se incadreaza la categoria Persoane autorizate sa desfasoare activitati independente? Ma ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal cristian alina cristian alina se poate beneficia de postnatal in urma contractului de colaborare? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)