Buna ziua!
Am intrat in concediu medical la o luna de la angajare (varicela) si mi s-a spus dupa ce ma voi vindeca sa aduc o adeverinta de stagiu de cotizare CAS de la ultimul loc de munca. Ultimul loc de munca l-am avut acum 1 an, in ce conditii mi se va elibera de la fostul loc de munca acea adeverinta? Nu pot aduce dovada de la CAS ca intre cele doua locuri de munca nu am lucrat si am fost studenta?
Mi s-a spus ca daca nu aduc acea adeverinta, nu va fi platit concediul medical. Multumesc!
1. Daca in cele 12 luni de dinaintea lunii in care ati intrat in concediu medical nu ati lucrat nici o luna la acel angajator nu mai aveti nevoie de adeverinta de la el.
2. Daca la angajatorul unde sunteti acum ati lucrat cel putin 22 de zile lucratoare atunci indemnizatis de concediu medical se calculeaza avand ca baza de calcul veniturile din aceste 22 de zile.
3. - Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 8
...
(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale învãţãmântului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normalã a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;
...
- Puteti aduce o adeverinta de la facultate ca in ultimele 12 luni ati fost student la zi.