avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respingere inscriere in cartea funciara contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respingere inscriere in cartea funciara contract de folosinta cu titlu gratuit

Buna ziua!
Fiul meu a depus documentele necesare la BCPI Petrosani in privinta inscrierii in CF a unui teren in folosinta cu titlu gratuit , primit pe legea 15/2003 de la primaria Petrila, A primit incheiere de respingere.Nu intelegem de ce aceasta respingere?Odata ce legea 15/2003 prevede atribuire de teren confort art 1,alin (1)
Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafete de teren, din terenurile aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.
De la oficiul de cadastru au spus ca trebuie sa fie din domeniul public.Primaria spune ca legea 15/2003 prevede cele mentionate mai sus.
De ce BCPI Petrosani au spus ca trebuie notare si nu inscriere provizorie sau intabulare in cartea funciara?Notarea au respins-o invocand art 866 cod civil.Ei spun ca acest lucru se intampla de la intrarea noului cod civil.
Cine ma poate ajuta?#-o#-o#-o
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Familie vasiliuflorentina vasiliuflorentina sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)
Drepturi legale pentru tineri casatoriti remusflorentin remusflorentin Doresc sa aflu mai multe detalii despre Drepturile tinerilor casatoriti, privind ajutorul care il poate oferi statul roman (vezi toată discuția)
Teren in baza legii 15 poe.aly poe.aly Buna seara. As dori sa stiu daca pot cumpara un teren care este in posesia vanzatorului prin baza legii 15? (vezi toată discuția)