avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt conditiile si demersurile pentru a deveni ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt conditiile si demersurile pentru a deveni coasigurat CAS?

Care sunt conditiile si demersurile pentru a deveni coasigurat CAS? in cazul meu sotia este asigurata si suntem casatoriti de cateva zile?

1. Trebuie ca certificatul de casatorie sa aibe o vechime mai mare de 5 ani? CAS Timis afirma ca nu dar doctorita de familie si CAS Caras Severin afirma ca da

2.Trebuie sa astept pana la eliberarea noului buletin al sotiei?

Informatiile CAS:
Pentru sotul, sotia si parintii aflati in intretinerea unei persoane asigurate, alta decat cea care are calitatea de salariat:
copie act de identitate, pentru coasigurat si asigurat
documente care atesta relatia de rudenie cu persoana asigurata (certificat casatorie, certificat de nastere),
Declaratie pe propria raspundere ca nu au realizat venituri pe perioada termenelor de prescriptie, pentru coasigurat
declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate ca are in intretinere pe coasiguratul
Cerere de obtinere a adeverintei de asigurat
Adeverinta eliberata de angajator

Alte discuții în legătură

Cine beneficiaza de asigurare cass gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Recunosc ca imi este o oarecare jena pentru intrebarea care urmeaza s-o pun. De asemenea recunosc ca nu cunosc legislatia in domeniu. Dar imi aduc ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)
Coasigurati - obligatoriu adeverinta anaf/primarie Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, In situatia in care un salariat doreste luarea in intretinere a sotiei lui, fara ca aceasta sa aibe venituri proprii, sunt necesare cele 2 ... (vezi toată discuția)