Da, treceti suma la rd regularizari in D300 urmator. NU exista corelatie directa intre D394 si D300, pt ca pot sa existe bonuri fiscale la care se deduce TVA-ul sau/si facturi de achizitie la care se aplica TVA la incasare.
Multumesc pentru explicatie ,asa gandeam si eu ,dar ma impiedecam de corelatia dintre 394 si 300.Am fost si la ANAF ,am gasit un domn amabil si mi-a dat acelasi raspuns ,ba ,mai mult a sunat o colega de la inspectia marilor contribuabili ,care a dat acelasi raspuns ,doar ca a precizat ca sa fac corectia in D 300din trim 3(oct 2015),inregistrand datele din factura omisa pe rd 23 -tva fiind de 9%,sume ce se vor regasi si intotalul de la rd 27 (automat).Aici sunt derutata ,caci in instructiunile de corectie se mentioneaza inregistrarea in rd 30.Totodata a zis ca nu este obligatorie concordanta ,si zic eu ,probabil ca pe cumulat se va regasi .Deci dilema este rd 23 sau rd 30 ?
La rd. 30 intrucat :
Rândul 30 ‐ se evidențiază sumele rezultate din corectarea informațiilor de la rd. 22, 23, 24 şi 25 din deconturile anterioare, ajustările prevăzute la art. 138 din Codul fiscal, a căror exigibilitate este ulterioară datei de 1 iulie 2010, dar care au fost generate de operațiuni pentru care cota de taxă pe valoarea adăugată aplicată a fost de 19%, potrivit dispozițiilor art. 1342 alin.(9)‐(11), după caz din Codul fiscal, precum şi orice alte sume rezultate din regularizările prevăzute de legislația în vigoare datorate unor evenimente, cu excepția
celor prevăzute la art. 138 din Codul fiscal, care determină modificarea datelor declarate inițial, cum ar fi nedeclararea din eroare a operațiunii în perioada în care intervine exigibilitatea.
Multumesc !Va mai deranjez cu o intrebare ,bonurile fiscale sub 100 euro nu se trec in Decl 394 ,dar in Decl 300(dec tva ) exista OBLIGATIA raportarii ,in conditiile in care se trece valoarea integrala pe costuri ,fara a cere deducerea tva?
Depinde daca ati solicitat trecerea codului d-voastra cu RO in bonul fiscal si atunci acesta este considerat factura simplificata. Daca este trecut codul d-voastra trebuie declarat in D300, iar daca nu deduceti TVA-ul completati ca atare rd. 28.