avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Credit ipotecar

Bună ziua! Am un credit ipotecar în chf la CEB , creditul este pe numele meu cu soția codebitor și mama mea la fel codebitor. În momentul de față eu și soția împreună cu copilul am părăsit tara și am emigrat în străinătate deoarece nu mai puteam acoperi ratele la credit.Am creditul din 2007 și nu am restanțe, întrebarea mea este Ce se întâmplă dacă eu nu mai plătesc la acest credit și în ce fel o afectează pe mama mea care este pensionară în România ?
Va rog daca se poate sa raspunda doar cei care stiu cu adevarat despre ce este vorba!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters363356 , utilizator 16:14, 4 August 2015
Dacă dvs. nu vă achitaţi creditul, banca va scoate la licitaţie impobilul pe care are ipotecă, iar dacă suma încasată nu acoperă creditul se va îndrepta împotriva celorlalte proprietăţi pe care le aveţi dvs., soţia dvs. şi inclusiv mama dvs., deoarece sunteţi codebitori. Prin proprietăţi se înţelege bunuri mobil, imobile şi conturi bancare, inclusiv pensia pe care se va putea pune poprire în cuantum de 1/3 din ea.
codebitorii sunt obligati solidar si indivizibil la restituirea creditului

asta inseamna ca au renuntat la beneficiul de discutie di diviziune ( ati solicitat un raspuns profesionala:D )
prin urmare creditorul poate urmari ce doreste, fie casa fie mama pensionara, fie pe dvs
Dar din moment ce are ipotecă pe un imobil, nu trebuie prima dată să valorifice acel imobil?
Am inteles oarecum,dar mama mea care este codebitor nu a girat cu casa,se poate sa fie si ea executatata silit in ceea ce o priveste imobilul pe care il detine?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie FFLORIN1976 FFLORIN1976 Buna ziua!Domnilor si doamelor, am o mare rugaminte la dumneavoasta,va rog sa imi dati un mic raspuns. Am credit ipotecar din 2007 impreuna cu sotia si mama ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)