avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratia 010 anaf
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratia 010 anaf

Buna ziua. Pentru conventii civile se depune declaratia 010 ?
Cel mai recent răspuns: FlorinNistor , utilizator 17:57, 11 August 2015
La asociatia de proprietari femeia de servici are conventie civila. Am depus 112, trebuie si 010 ?
Ingrijitorul trebuie angajat cu CIM.
Musai, asta ca sa nu patiti vreun necaz cu ITM-ul.

Da, se depune formularul 010 cu contributiile pe care le aveti de plata catre ANAF.
Ce inseamna pentru dvs. declaratia 010?
Este vorba despre vectorul fiscal. O persoana imputernicita de la as. prop. merge la sediul ANAF si completeaza aceasta declaratie. Solicitati ajutor daca nu intelegeti ceva.

De fapt au sa va spuna ca femeia de serviciu (ingrijitor cladiri cod 515301) trebuie sa o angajati cu CIM, nu cu conventie civila.
Are CIM in alta parte. La noi vine de doua ori pe saptamana, are conventie, depunem 112 si platim impozit (616), cass (462) si cas (452) dar nu am depus dec 010. Trebuie depusa asta ma intreb. Uni zic da alti nu, chiar si de la anaf.
Un cetatean poate avea oricate CIM-uri poate duce, numarul nu este limitat, evident in limitele bunului simt.
Deci, spre binele asociatiei dv. si al femeii de serviciu, faceti-i CIM. Amenzile ITM sunt extrem de mari. Cititi HG 500/2011.
www.avocatnet.ro/content/art...

Pai daca nici cei de la ANAF nu stiu ce sa va spuna, eu sunt de parere sa depuneti acest formular 010 care inseamna ce contributii platiti la stat. In acest formular sunt trecute toate contributiile posibile, dv. bifati si completati numai pe cele pe care le platiti luna de luna.
Cand schimbati acest vector fiscal in sensul ca mai adaugati si alte contributii, in cazul in care va ganditi sa angajati cu CIM, atunci depuneti un nou formular 010 care va arata punerea la zi a contributiilor.
Acest formular 010 reprezinta o evidenta a contributiilor, cu data de incepere a platii lor, fara a completa suma de plata.

Alte discuții în legătură

Contracte de munca pentru angajatii unei asociatii de proprietari leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine: o asociatie de proprietari cum plateste femeia de serviciu si administratorul? In logica mea ar trebui sa aibe ... (vezi toată discuția)
Asociatia nu mai are angajati cu cim. cum se incheie relatia cu anaf-ul? papiotta papiotta Buna seara. Administratorul si femeia de serviciu au incetat relatiile de munca cu asociatia deci aceasta nu mai are de platit salarii. Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)