Buna ziua ! Am si eu o problema din care nu reusesc sa lamuresc anumite chestiuni si va cer ajutorul in vederea clarificarii .
In Martie 2015 am achizitionat o masina de la un intermediar ( Masina inscrisa pe Bacau ) eu fiind din Buzau , iar in Iunie 2015 mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pe motiv ca nu am transcris dreptul de proprietate in 30 de zile .
Acum doresc sa inmatriculez masina pe numele meu insa nu detin certificatul de inmatriculare care este la Bacau in momentul asta .
Mentionez ca detin certificat fiscal al proprietarului din carte , al intermediarului , dovada ANAF ca taxa e nerecuperata si celelalte acte ale masinii si nu stiu exact daca pot demara procedura de inmatriculare avand in vedere ca certificatul este retinut . Ma puteti ajuta cu cateva detalii va rog :( ? Multumesc anticipat ! :(
Cum ati fost depistat ca nu ati transcris masina?
In talon scrie "instrainat catre......data......."?
Daca nu scrie atunci fostul proprietar trebuie sa recupereze talonul, daca scrie si aveti contracat de v/c incepeti demersurile ptr inscriere pe numele dvs. la politie iar apoi veti primi un nou talon.
In talon nu scrie instrainat , am contract de v/c !
Cum poate fi recuperat talonul avand in vedere ca nu s-a rezolvat problema retinerii acestuia ? Pot sa incep sa inscriu masina daca talonul este retinut inca ?
Si atunci de unde a stiut politistul ca masina nu este transcrisa?
Trebuia sa ii spuneti ca v-a fost imprumutata de varul Dorel sa carati o damigeana de tuica de la tara!:) Dar probabil ca nu ati anticipat ca veti fi verificat de politie si intrebat de ce conduceti masina altei persoane sau nu prea stiti sa "induceti in eroare":tooth: , ati fi scapat macar de amenda.
Nu mai aveti nevoie de certificatul de inmatriculare de la fostul proprietar.
Daca aveti contract de v/c puteti incepe procedura normala de transcriere iar in locul certificatului de inmatriculare depuneti dovada retinerii acestuia avand grija sa pastrati o copie a acesteia.
Se va emite un nou certificat de inmatriculare pe numele dvoastra.