Buna ziua ! As dori sa ma ajutati si pe mine cu calcularea concediului medical pe luna iulie ,avand salariu minim pe economie 777 ,luna iulie a avut 23 de zile lucratoare din care 5 zile de concediu medical cu plata 100% , ca-ti bani trebuia sa primesc de la servici ?
Suma de 777 lei la care faceti referire,este salariul net(bani primiti prin casierie sau prin card bancar) aferent unui salariu brut de 1050 lei,cu deducere personala de 250 lei. Avand in vedere ca in luna iulie ati avut 5 zile de concediu medical cu plata 100%,iar baza de calcul a celor 5 zile este media veniturilor realizate pe ultimele 6 luni anterioare lunii iulie,este posibil ca suma neta de pe luna iulie sa fie mai mica de 777 lei(mai ales daca in cele 6 luni veniturile brute lunare au fost la minimum pe economie,adica 975 lei/luna).
Sumele calculate pe zi sunt brute sau nete?Care este suma neta totala primita ?Suma bruta pentru cele 18 zile trebuia sa fie de 822 lei(1050 : 23 x 18). Calculul sumei nete cuvenite este mai greu de efectuat deoarece la contributii(CAS,somaj,sanatate) acesta difera in functie de suma aferenta concediului medical.
Concediu prenatal
iulian1983
Buna seara ,imi cer scuze pt asemanarea subiectului meu cu un altul insa as vrea un raspuns concret pe cazul meu deoarece am avut un conflict de idei sa zicem ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu
derby58
Buna gasit!
la un salariu brut de 1050 lei,fara sporuri,vechime netul care este?
cum pot calcula care este suma pe care urmeaza sa o primesc pe o saptamana ... (vezi toată discuția)