avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Banii pe șomaj returnati dupa 4 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Banii pe șomaj returnati dupa 4 ani

In decembrie 2011 am intrat in somaj pana in mai 2012 data dupa care m-am angajat din nou .Toate bune si frumoase pana pe data de 18.august cand am fost somat de AJOFM ca in urma constatarii curtii de conturi figurez in evidente cu un debit de 5830 lei reprezentand indemnizatie de somaj necuvenita deoarece in perioada somajului am avut venituri din activitati autorizate mai mari de indicatorul social in vigoare adica 500 lei /luna.
M-am gandit ca alte activitati nu am desfasurat iar singurul venit putea fi dobanda unui cont la cec cu banii de la nunta fiului..M-am dus la AJOFM unde m-au pus sa semnez un angajament de plata pentru suma amintita si la final sa platesc si dobanzi si penalitati.
Va ro sa ma ajutati sa-mi raspund la urmatoarele intrebari:
-daca este legal aceast lucru dupa 4 ani?
-de ce la data intocmirii dosarului de somaj nu mi s-a solicitat documente de la banca/cec referitoare la acest tip de venit,si cine se face vinovat de admiterea dosarului de somaj?
-bun am incasat de la somaj suma de 616 lei x cu 6 luni =3696 lei dar de ce 5830+dobanzi si penalitati?
- ce pot face ca daca mi se spunea ca nu am dreptul la somaj nu luam acesti bani ?
-bun dau cei 3696 lei pe care mi-am isusit dar pentru dobanda si penalitati sunt vinovat doar eu,cei de la AJOFM nu au nici o vina?
Intrucat nu am posibilitatea de a platii lunar suma de 500 lei ce pot face .
Va multumesc!
-
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 1 Iulie 2016
Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
Termenul de prescripţie începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.

Ati contestat decizia respectiva?
Nu am contestat-o am considerat ca banii primiti ilegal (dupa cum spune AJOFM) trebuie restituiti dar legat de penalitati si dobanda?.Intentionez sa fac contestatie ,si cu ajutorul dv.am vrut sa aflu ce drepturi am.
Legat de dobanzile de la banca ,pe timpul somajului sunt considerate venituri din activitati autorizate ?
Dupa cate explicatii /pareri chiar ,am primit se pare ca acest subiect este unul sensibil si neatacabi?,nu exista suficienta legislatie in acest sens sau nu a prezentat suficienta importanta?,pacat la nivel national exista multe astfel de cazuri care asteapta sa fie rezolvate ,numai in judetul meu sunt peste 20 .
noane a scris:

Dupa cate explicatii /pareri chiar ,am primit se pare ca acest subiect este unul sensibil si neatacabi?,nu exista suficienta legislatie in acest sens sau nu a prezentat suficienta importanta?,....


1. Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.

2. Ati contesta decizia respectiva ?

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj - conditii de acordare adela3177 adela3177 Sotul meu a intrat in somaj la 1 decembrie 2010 pana in 31 iulie 2011 (8 luni), timp in care a incasat o indemnizatie de somaj de cca 750 lei/luna. Acum 3 ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie de somaj cu dobanzi si penalitati Dori17 Dori17 Buna ziua, De curand am castigat un proces de reincadrare in munca (dupa 2 ani si jumatate de judecata). Am beneficiat de indemnizatie de somaj, ulterior ... (vezi toată discuția)
Stire proaspata despre cec-urile cu valoare de 5.000 lei cu dobanda si castiguri POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am citit astazi o stire si mi-am amintit ca in urma cu 1-2 ani au existat discutii pe forum Avocatnet.ro la care am participat si eu cu ceea ce cunosteam la ... (vezi toată discuția)