As dori sa stiu la ce lege se incadreaza urmatoarea situatie. In cazul in care un magazin dupa achizitia unor produse in valoare de X lei promite ca va da un sac de de carbuni (ca un fel de bonus), dar la final dupa ce s-au achizitionat produsele in valoarea de acea suma, magazinul nu ofera acel sac de carbuni ori il ofera dar un sac care contine o cantitate mult mai mica decat cea promisa. Se poate considera inselaciune ? sau nerespectarea promisiunii ? As dori mai multe detalii unde se incadreaza si de ce.
Intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune.
Utilizarea de catre comercianti a unor practici incorecte, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.
Pentru detalii va rog studiati Legea 363/2007 - Practici comerciale inselatoare
Obiectul material al infractiunii de inselaciune consta in bunuri materiale, obligatii sau actiuni care au caracter patrimonial sau inscrisuri cu valoare patrimoniala care atesta drepturi si care se afla in momentul comiterii infractiunii, in posesia ori dispozitia victimei.
Pentru ca latura obiectiva a infractiunii sa se realizeze, trebuie sa existe o legatura de cauzalitate intre actiunea de amagire si prejudiciul material efectiv si cert produs.
Cred ca este suficient de explicit pentru ca sa puteti deosebi inselaciunea, de practicile inselatoare utilizate de comercianti.
Card reduceri
bianca12
Buna ziua. Am fost astazi intrun supermarket si am constatat ca existau anumite reduceri sub forma de promotii pt anumite produse, iar in dreptul lor scria ca ... (vezi toată discuția)