avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mi se cere copie dupa actul de identitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mi se cere copie dupa actul de identitate

am inchiriat o garsoniera si m-am mutat recent, in a doua zi de sedere era program de incasari la asociatie si casiera m-a vazut intrand in bloc si m-a intrebat daca m-am mutat in acest bloc, dupa care mi-a cerut copie dupa actul de identitate. are vreun drept sa imi ceara sa ma legitimez? avand in vedere ca proprietarului garsonierei i-am prezentat actul de identitate si consider ca e suficient . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:22, 4 Septembrie 2015
Nu are dreptul sa va ceara copie dupa CI, ea nefiind operator de date personale, ci are datoria sa va inscrie in cartea de imobil.
Pentru asta trebuie sa va prezentati la ea cu CI sa va ia datele si sa le inregistreze.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspunsuri, ma intreb insa cum de am dat in sfarsit peste singura casiera care tine cartea de imobil si cum de la celelalte doua adrese unde am stat nu m-a luat nimeni in evidenta . Mai citesc pe ici pe colo de mismasuri facute pe baza copiilor dupa cartile de identitate, cu oameni care s-au trezit ca au imprumuturi facute in banci fara sa fi calcat pe acolo personal
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
eugen02, utilizator
Cartea de imobil o tine cineva din comitet, nu casierul.
Persoana respectiva care este responsabila cu aceasta carte de imobil este in legatura cu sectia de politie.
Casierul poate fi membru in comitet si poate tine cartea de imobil. Nu e nici o contradictie.

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil vldstf vldstf Art. 39 din OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani: (1) Persoanele care isi ... (vezi toată discuția)
Copie contract v c cristina_c cristina_c Este normal ca administratorul de bloc sa-mi ceara o copie a contractului de vanzare cumparare al apartamentului pentru cartea de imobil? Este legal? Am ... (vezi toată discuția)