Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi:
1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in parcarea privata a blocului (proprietate privata)? De mai bine de 4 luni o masina lasata anapoda ocupa 2 locuri degeaba. I-am pus afise in parbriz, i-am ridicat stergatoarele, niciun semn de viata de la proprietar.
2. In ce conditii se poate monta un indicator cu "Drum inchis circulatiei auto, cu exceptia riveranilor", "Parcare privata, acces interzis" sau ceva similar pentru ca vecinii de cartier sa nu-si mai lase masinile in parcarea noastra sau pe aleea de acces in timp ce vin la gura de metrou din apropiere? Aleea e a primariei si duce numai la blocul nostru, e foarte ingusta si abia se mai poate trece spre bloc atunci cand se gaseste cate un sofer "meserias, expert in parcari", demn de trofeul "Ai parcat ca un bou".
Plus ca cei care vin cu masinile aduc cu ei si sacii de gunoi la pubela noastra, devenind de cele mai multe ori neincapatoare pana la ridicarea ei. Neavand alta solutie, locatarii trebuie sa lase pungile langa pubela, se aduna peste noapte caini si de aici se isca alta "telenovela".
Imobilul se afla pe raza jud. Ilfov si asociatia de proprietari este proaspat infiintata.
1-Fiecare primarie detine serviciu specializat pentru ridicat si depozitat autovehicule abandonate
2-Instalarea indicatoarelor rutiere se realizeaza de catre serviciul specializat dupa obtinerea avizelor de la primarie si politia rutiera
Asociatia de proprietari sa sesiseze oficial serviciile specializate pentru cele 2 probleme ridicate de dvs
Buna ziua,
Daca parcarea este privata inseamna ca aveti acte de proprietate asupra suprafetei de teren respectiva.
Daca aveti acte atunci o puteti ingradi cu gard.
Daca parcarea este in dreptul blocului dar este pe DOMENIUL PUBLIC NU ESTE PRIVATA si deci are dreptul oricine sa parcheze.
Despre indicatoare de circulatie, va trebui sa va adresati Primariei si Politiei Rutiere.
Va sfatuiesc sa nu mai considerati PARCARE PRIVATA decat daca DETINETI ACTE DE PROPRIETATE ASUPRA TERENULUI RESPECTIV.
Terenurile de langa bloc nu sunt ale blocului ci ale primariei deci sunt in domeniul public si oricine are dreptul sa le foloseasca.
Despre pubele, de ce nu va construiti un grilaj in jurul lor daca aveti acte de proprietate asupra terenurilor?
Da, parcarea se afla pe un teren privat ingradit deja, deci nu putem ingradi separat si parcarea si pubela. Doar aleea de acces spre bloc apartine primariei.
Cand aleea se umple, soferii de ocazie lasa masinile in parcarea noastra ziua intreaga si ei pleaca cu metroul. Pacat ca nu li se permite accesul pe peron si in metrou cu masinile, asa cum li se permite biciclistilor...
Revenind la prima problema, daca masina abandonata e pe proprietate privata, primaria o poate ridica? Cum demonstram ca e abandonata si nu apartine unui locatar plecat (legal, ca neoficial stim ca nu-i a niciunui proprietar din blocul nostru)?
Datele despre propietarul masinii abandonate (presupun ca mai are inca numerele) se afla la Fisc si la Politie.
Adresati-va lor.
Referitor la masinile parcate pe aleea de acces reclamati la Politie si la Pompieri blocarea drumului de acces (masinile de pompieri au alt ecartament si acolo unde un automobil trece ele nu au cum).
Cereti de la primarie autorizatia de a monta o poarta la intrarea pe alee, aratand situatia. Poate vor intelege si aproba desi nu sunt obligati.
Pana atunci puteti face o poarta la intrarea in parcare si o tineti incuiata.
Nu cred ca cei care parcheaza stiu ca e proprietate privata si nu publica.
Ar trebui pus un panou pe care sa scrie: Proprietate privata, incalcarea ei se pedepseste conform legilor sau ceva asemanator. Panoul fie il agatati de gard fie il montati in interiorul parcarii.
Dupa care reclamati la politie orice masina straina parcata pe proprietatea dumneavoastra.
1. Verificați situația juridica a spațiului de parcare. In cartierele noi sunt spatii de parcare pentru vizitatori, locuri de parcare proprietate privata. Este posibil sa aveți asociația cartierului care se ocupa de paza, spatii verzi, drumuri etc.
2. Adresați-va ADP dacă drumul este public. Daca drumul este proprietate privata deschisa circulației publice contactați proprietarul (asociația cartierului sau dezvoltatorul).
In oricare din situații trebuie sa puneți panouri de înștiințare.