avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatiile celor care realizeaza venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatiile celor care realizeaza venituri din inchirierea locuintei personale in regim scop turistic

Va rog sa ma sfatuiti, incerc sa inteleg care sunt obligatiile fiscale si cum se procedeaza in cazul in care doresc sa inchiriez locuinta personala in scop turistic. Mai exact, doresc sa postez apartamentul propietate personala pe site-ul airbnb.com. Din ce articole de lege am gasit pe internet, situatia pare simpla, trebuie sa depun declaratia de venit 220 impreuna cu fisa capacitatii de cazare in urma carora autoritatile vor stabili norma anuala de venit (citat):

"Veniturile obţinute de către persoanele fizice din închirierea, în scop turistic, a camerelor situate în locuinţa proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una şi 5 camere inclusiv, altele decât cele care constituie structuri de primire turistică, potrivit legislaţiei specifice din domeniul turismului, fac parte din categoria veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor.
Impunerea acestor venituri se realizează pe baza normelor de venit sau, în cazul în care se optează, venitul net se poate determina în sistem real, pe baza datelor din contabilitate. În cazul determinării venitului net în sistem real, organizarea şi conducerea contabilităţii în partidă simplă este obligatorie". (citat incheiat).

Am sunat insa la directia fiscala si acolo o doamna mi-a spus ca din 2015 trebuie casa de marcat. Ceea ce nu inteleg eu este cum sa am casa de marcat daca nu sunt nici firma nici PFA... In plus, eu nu voi incasa banii direct de la turist ca sa ii pot da bon fiscal, banii sunt incasati de airbnb si sunt virati in contul meu ulterior vizitei turistilor. Va rog sa ma lamuriti cu indicatii cat mai exacte si de actualitate, daca se poate.

Multumesc frumos.
Manuela

Alte discuții în legătură

Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Inchiriere de camere in scop turistic carmensss carmensss Va rog sa-mi explicati utmatoarea situatie: as vrea sa inchiriez 4 camere in locuinta personala, in scop turistic pe perioada verii. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Emitere factura+chitanța de către o persoană fizică – închiriere apartament in scop turistic Ioan radulescu Ioan radulescu Buna ziua, Am un apartament pe care doresc sa îl închiriez in scop turistic. Menționez ca nu am nici o diploma turistica pentru a putea avea un pfa. Care ... (vezi toată discuția)