avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inscrierea creantei in tabelul preliminar - societate ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inscrierea creantei in tabelul preliminar - societate in faliment

Buna ziua,

Rugamintea mea este sa-mi detaliati procedura de inscriere la masa credala vizavi de o sociatate in faliment, inclusiv termenele la care se fac trimitere. Mentionez ca am accesat atat portalul instantelor, cat si portalul ONRC-ului. Care din cele 2 se iau in considerare, pentru ca nu ofera informatii in aceeasi masura.

Referitor la termenele de inregistrare a creantelor, odata se fixeaza in procedura de insolventa si odata in cea de faliment.

Va rog sa ma lamuriti, intrucat nu sa primit nici o notificare de la lichidator si abia acum am intrat pe portaluri si am vazut.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 14:36, 9 Septembrie 2015
Daca ati intrat pe portalul instantelor de judecata si ati gasit dosarul de insolventa, veti vedea ca in momentul in care instanta a dispus intrarea debitoarei in insolventa,, aceasta a stabilit si termenul de inscriere a creantelor.Debitoarea este in insolventa sau in faliment ? A intrat direct in procedura simplificata?
pe portalul instantelor societatea initial a intrat in procedura generala a insolventei, dar nu se mentioneaza decat definitivarea tabelului preliminar. Nu scrie nicaieri de un termen limita in aceasta faza, de inscriere a creantelor.

abia cand intra in procedura generala a falimentului fixeaza termenul limita de 24.05.2015 pentru inregistrarea cererilor de creanta nascute dupa data deschiderii procedurii. si bineinteles nestiind acest aspect sa pierdut termenul. Acum cred ca nu se mai poate face nimic.
creanta dumneavoastra este nascuta inainte de intrarea in insolventa sau in timpul insolventei?
Procedura insolventei este deschisa pe vechea lege sau pe cea noua? Va dati seama de legea care se aplica dupa data la care a fost inregistrata cererea de deschidere a insolventei
Creanta este inainte de deschiderea procedurii. Scadenta era din 2007 a creantei. A intervenit si prescrierea aici.

Procedura este deschisa pe Legea 85/2006.
in aceste conditii, nu cred ca mai puteti face ceva

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala georgia78 georgia78 poate sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de recuperare a unor debite de catre primarie in cazul firmelor care intra in procedura insolventei? am ... (vezi toată discuția)
Insolventa si faliment gillu gillu Buna ziua. Ne-am inscris la masa credala a debitoarei impotriva careia s-a dispus deschiderea procedurii generale de insolventa, cererea fiind admisa cu suma ... (vezi toată discuția)