Buna ziua,
sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire:
daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la mostenire conform legii?
Ce documente poate face acea persoana in ce priveste bunurile sale pt a i se respecta dorinta si a nu fi atacate dupa deces.
Multumesc.
Daca nu sunt mostenitori rezervatari:(sot/sotie suprvavietuitor/supravietuitoare),ascendenti privilegiati sau descendenti,persoana in cauza poate face testament in favoarea oricarei persoane,si daca sunt mostenitori rezervatari poate face testament dar,liberalitatile execesive adica cele care depasesc rezerva succesorala pot fi reduse pe calea reductiunii liberalitatilor excesive.
Daca persoana nu are sot/sotie si nici copii, iar parintii sunt decedati, cine o mosteneste conform legii? Multumesc! ...si in limbaj nejuridic va rog ca sa inteleg si eu ceva...Multumesc.
Daca nu sunt mostenitori rezervatari urmeaza la mostenirea legala:colateralii privilegiati(fratii si surorile defunctului, precum si descendentii acestora pana la al patrulea grad inclusiv cu defunctul),ascendentii ordinari(bunicii si stabunicii defunctului),colateralii ordinari (unchii,matusile,verii primari ai defunctului),apoi mostentorii testamentari,daca nu exista mostenitori legai si nici testamentari,mostenriera devie vacanta si trece in patrimoniul statului.
Multumesc pentru precizari.
Continuand ideea, care este suma minima care revine legal in cazul colateralilor ordinari (unchi, matusi, veri...sunt cam multi, chiar peste 20 pe putin....) si la ce suma poate fi minimizata acesta rezerva legala?
Multumesc frumos.
Ma ajuta cineva cu ultimele informatii legate de suma minima la care poate fi minimizata rezerva legala (unchi, matusi, veri, ...) a colateralilor ordinari, va rog? Multumesc.
Succesiune
eliz_k
Buna ziua,
As ruga unul dintre consilieri sa a lamureasca intr-o problema: daca o persoana care are sase frati (din care numai 2 in viata) decedeaza, in ce ... (vezi toată discuția)