avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic incompatibilitate profesie
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic incompatibilitate profesie

Va rog frumos sa-mi spuneti daca un consilier juridic angajat cu CIM la o societate poate fi angajat part -time ca si casier la un super-market. (deci alt angajator)

Art. 10 din Legea 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
......................
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
................................
f)alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.

Se face distinctia intre profesie si ocupatie? In legea 200 din 2004 actualizată, Legea privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România sunt cuprinse in anexa 2 lista tuturor profesiilor din Romania; profesie fiind specialitatea (calificarea) obținută prin studii, în timp ce ocupația fiind specialitatea (calificarea) exercitată efectiv la locul de muncă. Astfel, functia de casier nu este profesie. Va rog ajutati-ma cu un sfat!

Alte discuții în legătură

Consilier juridic, incompatibilitati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Angajat cu CIM de 8 ore in functia de consilier juridic pot sa am un CIM cu timp partial , tot ca si consilier juridic la o alta societate? Pot cu ... (vezi toată discuția)
2 norme intregi la 2 angajatori diferiti Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna seara, Am un prieten care ar dori sa stie daca are posibilitatea de a fi angajat cu 2 norme intregi la 2 angajatori diferiti pentru functiile de ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic al societatii poate fi si administratorul acesteia? Aura2 Aura2 Un consilier juridic angajat cu contract de munca poate indelini functia de administrator al unei alte societati, nu este incompatibil asa cum prevedet textul ... (vezi toată discuția)