avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe conturi si pensia alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe conturi si pensia alimentara

Buna ziua,
Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc.
Totodata sunt obligat prin hotarare judecatoreasca la plata pensiei alimentare catre minor, pensie pe care o platesc, lunar, prin transfer bancar in contul fostei sotii, nefiindu-mi oprit din salariu de catre angajator.
Acum angajatorul a instiintat executorul judecatoresc despre veniturile mele, dar nu si despre pensia alimentara. Cum pot face ca poprirea instituita sa nu afecteze pensia alimentara? Am inteles ca suma tuturor poprilor (in care inteleg ca ar trebui sa intre si pensia alimentara) nu poate depasi 50% din venit. Matematic, venitul meu este de 4,000 lei din care ar trebui sa mai iau 2,000 lei, iar cei 2,000 ce se duc ar trebui impartiti 1,300 lei la executor si 700 lei la fiul meu. Cine decide cum se duc acesti bani, eu nemaiputand controla contul fiindu-mi blocat in acest moment?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:26, 5 Octombrie 2015
Sentința prin care s-a stabilit pensia alimentară trebuie depusă de dvs. la angajator și la banca unde încasați salariul. Din cota reținută de 1/2 se va plăti mai întâi pensia de intreținere, iar restul va merge la ceilalți creditori, proporțional cu creanța fiecăruia.
Firma la care lucrez imi spune ca pensia alimentara nefiind oprita automat din salariu, fiind virata de mine in contul fostei sotii, nu are titlu de poprire. Am instiintat in scris si firma care-mi plateste salariul, si executorul judecatoresc. Daca nu se vireaza pensia luna viitoare nu pot fi tras la raspundere penal pentru deplata pensiei, nefiind controlat de mine acest fapt. Multumesc!
Nu aveți o hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei de intretinere?
Ba da, exista hotarare, dar nu se opreste pensia automat din salariu, ci ii virez eu lunar.
Așa, și?! Eu v-am sugerat să mergeți cu sentința la angajator, legalizată. Vor fi obligați să țină cont de ea.

Alte discuții în legătură

Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare conventie notariala gabaf gabaf Am divortat la notar si am mers la serviciul financiar unde lucrez cu conventia unde este stipulata pensia de intretinere ptr cei 2 copii minori ramasi la ... (vezi toată discuția)