avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Anulare zbor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Anulare zbor

Buna ziua,

In urma grevei celor de la Lufthansa din 8 si 9 septembrie (anuntata pe 7 septembrie doar pe pagina lor de Facebook), zborul meu a fost anulat pe traseul Dublin - Bucuresti via Frankfurt. Trebuia sa plec la 05.50 din Dublin pe 9 septembrie si sa ajung in aceeasi zi la 16.55 in Bucuresti. Am fost anuntat abia in data de 8 septembrie la ora 11.00 prin intermediul a 2 sms-uri, in care mi se recomanda sa sun la numarul de telefon pentru informatii clienti din tara din care fac parte, respectiv Romania in cazul meu. La acel numar, in data de 8 septembrie nu a raspuns absolut nimeni toata ziua. Abia in data de 9 septembrie, dupa repetate drumuri la aeroportul din Dublin pentru a solicita informatii, am reusit sa ii contactez telefonic pe cei din Romania, iar acestia mi-au oferit o varianta de intoarcere in tara abia pe 10 septembrie, cu alta companie pe ruta Dublin Bucuresti via Londra.

Tin sa precizez ca nu am fost contactat de nimeni din cadrul companiei Lufthansa. Cu ocazia acestei anulari, m-am vazut pus in fata mai multor ipostaze neplacute cum ar fi, ratarea unui interviu in tara pe 10 septembrie, cheltuielile neprevazute cu cazare, mese si transport din data de 9 septembrie.

Conform legislatiei europene in vigoare, am vazut ca sunt indreptatit la o despagubire de 400 euro deoarece segmentul de zbor este de peste 1500km. Avand in vedere cheltuielile neprevazute precum si ratarea interviului, le mai pot solicita si alte despagubiri ?

Multumesc,
Cu stima,
Vlad Achim

Alte discuții în legătură

Titlu de calatorie emis de ambasada romana Eire Eire imbarcare refuzata datorita titlului de calatorie emis de ambasa considerat invalid.La un moment dat,avind pasaportul expirat am solicitat si primit de la ... (vezi toată discuția)
Razboiul meu cu tara lalelelor Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, Indraznesc sa cred ca aceasta intimplare va deschide \"apetitul\" pentru o dizertatie pe marginea \"colaborarii\" dintre tarile \"prietene\" ... (vezi toată discuția)
Modificare zbor wizz air Helena21 Helena21 Buna ziua. În data de 11.03.2018 am cumpărat un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Lisabona, pentru perioada 24.05.2018-29.05.2018. În data de ... (vezi toată discuția)