avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumparat o masina si am fost pacalit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumparat o masina si am fost pacalit

Buna seara,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema.

Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto.
In anunt scria ca masina are motor de 1.6 benzina si ca arata impecabil plus incalzire in scaune functionale si pilot automat etc. am ajuns acolo masina arata bine ca si aspect, mici defecte la exterior dar alte probleme la interior. am cerut sa scada din pret si a scazut imediat. mentionez ca pe carcasa motorului scria 1.6.
Cat am fost la service auto cu masina sa verificam automobilul s-a intunecat si vizibilitatea s-a redus foarte tare. Persoana respectiva nu a detinut actele asupra lui pana ce nu am facut contractul. Cand am facut contractul de vanzare cumparare s-au luat seria de la sasiu si seria motor dar nu s-a trecut capacitatea cilindrica, asta pentru ca nu stiu cum se face un contract de vanzare cumparare.
Dimineata am zis sa verific actele, vreau sa va spun ca totul a fost o mare pacaleala, cartea masinii este duplicat si nu are proprietar, in torpedou este un fiscal din 2008 de la o firma de leasing care are 38000 de lei datorii la impozit, pe carte motorul de fapt este de 2.0 litrii si a mintit ca masina este din 2003 pentru ca pe carte este 2002, plus ca certificatul de inmatriculare este foarte uzat si este din 2008. Din 2008 pana in prezent masina a avut 4 asa zisi proprietari care nici unul din ei nu a schimbat certificatul. Intr-un final eu nu am cum sa trec masina pe numele meu, nu am ce sa fac cu masina. Am fost pacalit foarte grav si banii pe care i-am platit pe masina sunt imprumutati din banca. Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu aceasta problema. Ce trebuie sa fac???
Cel mai recent răspuns: AlexBC , utilizator 09:44, 24 Septembrie 2015
Notificati vanzatorul , apoi solicitati prin instanta rezilierea contractului incheiat pentru dol.

Incercati si o plangere la parchet pentru inselaciune.
Intotdeauna achizitia unui autovehicul sh necesita multa atentie si verificari atat ale autoturismului-sa nu fie furat ,cat si ale documentelor acestuia
Dv va confruntati cu urmarile neplacute ale achizitiei unei masini la simpla vedere,fara verificare amanuntita in service autorizat
Formulati actiune in instanta impotriva vanzatorului pentru savarsirea infractiunii de inselaciune
In conditiile in care precizati ca masina a avut succesiv 4 detinatori care nu au initiat si nu au demarat procedura de inmatriculare ,respectiv nu au devenit proprietari ai bunului mobil,dv ce fel de document de achizitie ati incheiat in lipsa certificatului fiscal ?
Cine este trecut in talonul auto?
Este completat in talon rubrica speciala instrainat la data X,lui Y ?
Am fiscalul de la toti fostii proprietari in afara de cel de la care am achizitionat automobilul sambata. Dar dupa spusele acestui individ care mi-a tras teapa, marti sau miercuri imi trimite fiscalul desii cred ca este in zadar pentru ca fiscalul firmei de leasing este plin de datorii si cred ca din acest motiv fostii proprietari nu au reusit sa treaca automobilul pe numele lor. Mentionez ca pe talon nu este scris nimic ca ar fi fost instrainat catre cineva.
Dar lasand fiscalele la o parte masina are scris in carte motor de 2.0 si el in anunt (am dovada PrntScrn), in spusele lui si pe protectia de sus a motorului scrie 1.6. Asta e pacaleala pe fata.

Vanzatorul este in germania, din spusele lui e plecat de duminica dimineata si ajunge pe marti. Sa astept sa discut cu el amiabil sa imi inapoieze banii si daca nu este de acord sa il dau in judecata?

Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Intrebarea principala este ce fel de document ati incheiat pentru achizitie autoturism in lipsa certificatului fiscal-document care este obligatoriu de depus de catre vanzator la incheierea documentului de tranzactionare bun mobil
Daca vanzatorul nu este trecut nici in cartea de identitate nici in talon,slabe sanse sa obtineti certificatul fiscal
Diferentele existente intre documente si cele existente pe carcasa motorului,ridica reale suspiciuni
Atentie sporita sa nu va confruntati cu situatii neplacute
Oricum,existenta diferentelor de capacitate motor asigura blocarea datelor de identificare masina la RAR
Desfasurati demersuri pentru recuperare c/v achizitie auto,nu va hazardati sa intrati cu auto in RAR
Incercati solutionarea amiabila si daca vanzatorul nu restituie suma,demarati actiune in instanta impotriva acestuia
Atentie sporita ,aveti termen legal de introdus actiunea 3 luni de la incheierea actului de achizitie bun mobil
Atentie sporita pe viitor la achizitionarea de auto sh !!

Alte discuții în legătură

Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Duplicat ci auto epoepo epoepo Buna ziua Am cumparat recent cu contract de vanzare cumparare de mana un auto inmatriculat in RO...ulterior perfectionarii tranzactiei trebuia sa primesc ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)