avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare contributii sociale pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare contributii sociale pensie

Buna ziua, as dori parerea d-voastra referitor la urmatoarea situatie:
mama mea are vechime pe cartea de munca 13 ani si 7 luni vechime si, intrucat stagiu minim de cotizare este de 15 ani, nu poate beneficia de pensie. Ma gandeam daca exista o posibilitate juridica de a da statul in judecata pentru a cerere restituirea sumei platite cei 13 ani si 7 luni.

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 19 Septembrie 2015
Puteti actiona statul in judecata, dar sansele de castig cred ca sunt destul de mici.
Considerati ca ar trebui mai intai sa solicit unei institutii a statului restituirea sumei? Daca da...cui sa ma adresez? Cum pot calcula suma exacta? Pot sa ma adresez Casei de Pensii pentru a solicita o adresa prin care sa imi indice cuantumul cotizatiilor de-a lungul celor 13 ani si 7 luni?
Ceea ce solicitati dvs. este cam greu de realizat, intrucat nu exista vreun temei legal pentru solicitarea dvs.
Ma gandeam la o acţiune în restituirea îmbogăţirii fără justă cauză. Ce parere aveti?
Nici pentru asa ceva nu aveti temei legal.

Alte discuții în legătură

Angajare cu fractiune de norma marimalutan marimalutan Buna! As dori sa stiu care ar fi dezavantajele pentru mine daca m-as angaja cu fractiune de norma de 2 ore pe zi cu un salariu de 1000 pe luna? Ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial calinoiualexandru calinoiualexandru Cum se calculeaza valoarea unui punct de pensie pentru un angajat cu mai multe contracte de munca cu timp partial si care este influienta unui astfel de ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare adrian577 adrian577 Buna ziua,lucrez la o firma de constructii mi-sa incheiat contract de munca individual cu fractiune de norma 4 ore/zi 20 ore /sap. La semnarea contractului ... (vezi toată discuția)