avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si concediu medical

Am contract de munca la firma asta de 4 ani, preaviz de 15 zile in contract. Acum vreau sa imi dau demisia si pe perioada de 15 zile sa ma operez (am ceva probleme) si sa fiu in medical.
Daca intru in medical se pun zilele la numar sau dupa ce ies din medical trebuie sa mai stau 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:33, 15 Iulie 2009
Perioada cat va aflati in concediu medical suspenda perioada de preaviz pentru demisie. Va trebui sa mai stati 15 zile.
Intrati in concediu medical ( concediu pt care firma va plateste) , si la intoarcere mai lucrati cele 15 zile de preaviz
Dati-mi voie sa va felicit pentru aceasta decizie curajoasa de a demisiona in aceasta jungla a cererii de locuri de munca .
MULTA SANATATE!
Multumesc.
Daca suntem in criza nu inseamna sa se sterga altii pe picioare cu noi.
Demisia este datorata presiunilor psihice - care nu au legatura cu sarcina de munca - patroni care inca se cred in sclavagism.

Ce pot face sa nu merg la munca in cele 15 zile -ar insemna teroare psihica din partea patronilor.

Pot intra in concediu de odihna? Su fara plata ceva....?
Va puteti prelungi concediul medical ,dupa care faceti cerere pentru a va lua concediu de odihna ( atentie , daca nu va luati concediul de odihna, cand se face luchidarea, respectiv incetarea contractului de munca - solicitati contravaloarea zilelor de concediu neefectuate din anul precedent sau anul in curs Codul Muncii Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Cele 15 zile de preaviz trebuie sa le discutati cu administartorul , este posibil ca dupa medical, odihna ,,,sa va propuna el sa nu mai veniti cele 15 zile (DAR TREBUIESC PLATITE )
ca sa intri in concediu de odihna trebuie sa aprobe patronu cererea.
ce fac daca nu aproba?

Alte discuții în legătură

Demisia si concediul restant cipoaca cipoaca Buna ziua Am urmatoarea problema> Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz concediu de odihna anemarybella anemarybella Buna sunt Ana Maria iar ieri mi-am scris demisia , mia dat 30 zile de preaviz iar azi am citit undeva ca daca nu mi-am luat concediul de odihna aferent ... (vezi toată discuția)