avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:08, 1 Mai 2009
Ciudat. Daca e cu acordul partilor nu mai e preaviz. Dar daca ati stabilit cu angajatorul ca mai ramaneti 15 zile, va puteti lua zilele de concediu de odihna neefectuate. Concediul medical suspenda perioada de preaviz( in cazul demisiei), in perioada ramasa pana la incetare daca e cu acordul partilor, nu o suspenda. Deci va puteti lua si concediu medical
adinutza.2008 a scris:

Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu medical?


Daca pana la data convenita de dvs cu angajatorul pentru incetarea c.i.m. mai exista timp , atunci va puteti lua CO sau CM.
Incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.Mun. se face fara acordarea de preaviz.
Art 55 lit b) inseamna acordul partilor si nu se face preaviz. Daca dumneavoastra doriti sa efectuati acel preaviz este ok....in cazul in care angajatorul solicita efectuarea acestui preaviz aveti dreptul sa refuzati. Dar inainte de acest lucru sa aveti acordul angajatorului pe cererea de incetare a CIM.
Ptr aprobarea CO ar trebui sa corespunda programarea(daca aveti programare in perioada asta), si acordul angajatorului.
Daca angajatorul nu va acorda concediul de odihna pentru perioada lucrata, atunci la incetarea contractului de munca trebuie sa compenseze in bani concediul de odihna neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b adrian1966 adrian1966 In data de 22.02.2017 mi-am depus cererea de incetarea a contractului de munca , incepand cu data de 24.02.2017 . Nu am primit nici un raspuns . ce ma ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediu de odihna problema se pune in felul urmator.lucrez la o firma de anul trecut din iunie si vreau sa plec de la ei.eu ma gandeam sa-mi depun demisia de sapt viitoare dupa ... (vezi toată discuția)