avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b

In data de 22.02.2017 mi-am depus cererea de incetarea a contractului de munca , incepand cu data de 24.02.2017 .
Nu am primit nici un raspuns . ce ma sfatuiti . In contract este un preaviz de 20 zile lucratoare .
Mai am concediu de anul trecut ssi concediul aferent anului acesta .
Daca patronul nu raspunde la cerere ,( chiar nu este obligat de lege ?) , sa-mi depun demisia cu art 55 lit c
Pot sa nu ma mai duc la lucru si sa incep munca in alta parte ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 27 Februarie 2017
1. In situata in care se solicita incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Angajatorul nu este obligat sa accepte o astfel de incetare, iar in situatia in care refuza sa-si dea acordul , aveti posibilitatea demisiei.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

2. In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual. (art.146 alin.2 C.mun.)

In caz contrar, la incetarea c.i.m. , zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani , asa cum se prevede in alin.3 al art.146 C.mun.

3. Puteti sa nu va mai duceti la munca si sa incepeti activitatea in alta parte. In acest caz, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta absenteaza de la serviciu.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariat in situatia demisiei calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Ma intereseaza de ce drepturi beneficiaza un salariat in situatia in care demisioneaza. Aud ca daca nu a cerut si nu a avut concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna florry_c florry_c Buna ziua, sunt angajat la o societate de 4 ani intr-o functie de conducere si intentionez sa incetez raportul de munca.Am neefectuate un numar de 55 zile de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim cu art.81 valentina_vuculescu valentina_vuculescu Buna ziua! Am cateva nelamuriri cu privire la acest articol. Contractul meu de munca a fost defacut cu articolul 81, desi eu nu mi-am dat demisia, am cerut ... (vezi toată discuția)