avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariat in situatia demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariat in situatia demisiei

Buna ziua,

Ma intereseaza de ce drepturi beneficiaza un salariat in situatia in care demisioneaza. Aud ca daca nu a cerut si nu a avut concediu pana la prezentarea demisiei, angajatorul tot este obligat sa ii acorde drepturi banesti in compensarea concediului pe care nu l-a avut (desi nu l-a cerut). Stie cineva despre ce e vorba? Act normativ ?

Multumesc !
Pe perioada de preaviz beneficiaza de toate drepturile prevazute de lege - art.81 alin.5 C.mun.

Zilele de Co neefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m. - art.146 alin.4 C.mun.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Codul muncii-Legea 53/2003
art.4-pentru cazul dvs.
Art. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) , efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere draguf draguf buna ziua ! sunt in preaviz de pe data de 06.06. 2011 si iam cerut angajatorului ca la sfarsitul preavizului cand se va face lichidarea sa ia in calcul si ... (vezi toată discuția)
Daca demisionez mai pot primi banii pe concediul neefectuat ? androidu androidu Salutare. Vreau si eu un raspuns la intrebarea mea..Cistiga angajatorul ceva daca angajatul demisioneaza ? Mutumesc anticipat. (vezi toată discuția)