avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediere

buna ziua ! sunt in preaviz de pe data de 06.06. 2011 si iam cerut angajatorului ca la sfarsitul preavizului cand se va face lichidarea sa ia in calcul si perioada concediului de odihna de care nu am beneficiat la care acesta mia spus ca nu am dreptul la asa ceva ! mentionez ca am contract de munca incepand cu data de 1. 07. 2010 . Are dreptate? am dreptul la plata zilelelor:( de concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 13 Iunie 2011
Da, aveti dreptul la compensarea in bani a CO neefectuat, potrivit art.146 alin.4 C.mun.

Art. 146 C.mun.:
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariat in situatia demisiei calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Ma intereseaza de ce drepturi beneficiaza un salariat in situatia in care demisioneaza. Aud ca daca nu a cerut si nu a avut concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in 2012 si 2013 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca societatea la care lucrez a fost in insolventa si incepand cu 15.01.2014 am primit preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)
Concediu kelyman kelyman va rog sa ma ajutati firma mia dat obligatoriu 10 zile de concediu la tot colectivul,pe parcursul anului am mai avut nevoie de concediu si nu mia dat acum ... (vezi toată discuția)